Daar kijk ik nou van op

Boris de Groot 15 jun 2016

Massamoord in een openbare ruimte, ik kijk er niet meer van op. Obama die orakelt dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met de vrije verkoop van wapens maar er verder niets aan doet, ik kijk er niet meer van op. Hier in Nederland binnenkort een aanslag van terreur, ik kijk er niet meer van op. Zal me overigens ondanks alles wel helemaal te pleuris schrikken denk ik, maar daar kijkt dan weer helemaal niemand van op.

De zoveelste lijk uit de kast bij minister van der Steur, ik kijk er niet meer van op. De zoveelste Marokkaan die door respectloos gedrag in het nieuws komt, ik kijk er niet meer van op. Weer een klikkende polderturk die een landgenoot een oor aan naait, ik kijk er niet meer van op. Een groepje uit de Hollandse klei getrokken raddraaiers die de openbare orde verstoren, ik kijk er niet meer van op.
Duitsland Europees kampioen voetbal 2016, ik kijk er niet meer van op. Gewonnen door een frommelgoal in de allerlaatste minuut van weer een Müller, ik kijk er niet meer van op.
De volgende woningmarktbubbel die uiteenspat, ik kijk er niet meer van op. Premier Rutte die andermaal liegt alsof het gedrukt staat, ik kijk er niet meer van op. Geert Wilders die weer eens smakeloos uithaalt naar wie dan ook, ik kijk er niet meer van op. Diederik Samson die weer naast het echtelijke potje pist, ik kijk er niet meer van op. Giel Beelen die publiekelijk op de radio weer een stommiteit bekokstooft en bewijst niet bepaalt voor de wetenschap geboren te zijn, ik kijk er niet meer van op.
Donald Trump als godfather van de oorlog der alles vernietigende oorlogen, ik kijk er niet meer van op. Als dit laatste letterlijk zou geschieden dan denk ik dat helemaal niemand op deze aarde nog opkijkt overigens.

Het volgende schandaal rondom de Hogesnelheidslijn die Nederland honderden miljoenen kost, ik kijk er niet meer van op. Air France die inderdaad banen wegkaapt van Schiphol, ik kijk er niet meer van op. Onze regering die bij de broedermoord van Air France wegkijkt, ik kijk er niet meer van op. Hillary Clinton die zelf ook niet vies van een goede sigaar blijkt, ik kijk er niet meer van op. Dries Roelvink die uit zijn kleiner dan kleine Speedo scheurt, ik kijk er niet meer van op.

Dat Estavana Polman the next BFF van Sylvie Meis is, daar kijk ik nou van op.