BREXIT-NEXIT

[email protected] 29 jun 2016

28 juni brak mijn hart een klein beetje meer bij het lezen van de metro. Twee Limburgers zijn een petitie gestart om in Nederland een referendum te houden voor het verlaten van de EU, 56000 mensen hebben al ondertekend. Door dit bericht moest ik toch iets kwijt, een bericht wat mijn vriend schreef op Facebook de vooravond van BREXIT:

”Een paar woorden op de avond voordat het referendum plaats vindt. Waarom is dit een vraag, waarom wordt dit referendum gehouden? Afgelopen maand vierde ik dat ik twee jaar in Nederland woon. Voor mij betekent een EU inwoner zijn: dat ik vrij ben om te reizen waar en wanneer ik wil binnen Europa en dat ik kan wonen en werken waar ik wil.
De mogelijkheid hebben om me hier te settelen, te werken ging allemaal zo snel doordat ik een inwoner ben van de EU. Binnen een paar maanden kon ik mijn bijdrage leveren aan het land waarin ik woon, waaraan ik mijn hart verloor. Ik kon gratis Nederlandse les volgen, kreeg een sofinummer, alleen door het laten zien dat ik geboren ben in de EU.
Als land lid zijn van de EU lijkt niet op de koude oorlog. Het is niet een tirannie/dictaat waarin wij niets te zeggen hebben. Dit is een democratische unie waarin we alle rechten hebben om te stemmen en vrij onze mening te uiten. Als door een ondoordachte keuze, door valse beloftes het VK de EU verlaat heeft dit grote impact of de 4 miljoen Britse wereldburgers die door Europa heen wonen.
Wanneer er sprake is van een BREXIT kan ik alles verliezen. Mijn werk, mijn huis betaald met bloed zweet en tranen, en misschien tot slot wel mijn vriendin waar ik niet zonder wil en kan. Wanneer het VK besluit de EU te verlaten, worden wij het eiland waar niemand eigenlijk meer iets mee wilt.

We leven in een tijd waarin technologie ons samen brengt, cultuur geen grenzen kent en Europa deel is van een groter geheel. De EU is gevormd om de landen samen te brengen, elkaar te helpen. Vergeet dit niet! Mijn toekomst, onze toekomst hangt van dit referendum af. Wanneer je enige BREXIT argument is: Wat heeft de EU ooit voor ons gedaan? lees dan dit bericht overnieuw. De toekomst is een stuk beter samen, samen staan we sterker. Dankjewel”

Nu er toch geruchten gaan over een referendum in Nederland, wil ik je graag vragen om het VK te vervangen door Nederland, of een willekeurig ander EUland en even stil te staan bij wat voor effect zoiets kan hebben op de wereldburg, op jou. Dankjewel