Asscher in de bocht

steet009 13 jun 2016

Is die Asscher helemaal weg kwijt of poogt hij op erg naïeve wijze het volk te misleiden? In navolging van S-5 kandidaat Gerard Bakker, directeur van het COA, doet Asscher erg verwoede pogingen de indruk te wekken, dat er helemaal niks aan de hand is met de massale instroom van asielzoekers en alles onder controle is.

“Ze mogen absoluut niet wegpieteren in de bijstand" en “We gaan ze aan een baan helpen”, aldus Asscher. Dus gaat hij praten met de betrokken maatschappelijke partijen en zogenaamd afspraken maken met de werkgevers. Snel de taal leren, integreren maar en vriendje Asscher laat ons in de waan, dat hij het probleem al opgelost heeft.

Merkel, Cameron, Rutte, Sarkozy zijn al jarenlang van mening, dat de multiculturele samenleving faliekant mislukt is. Dat betekent, dat het integreren echt niet zo makkelijk gaat. De praktijk leert ons, dat het overgrote deel van de immigranten hun eigen cultuur meebrengen en ook daaraan vasthouden. Heel begrijpelijk allemaal, maar we verwachten wel nog steeds, dat ze integreren. Bovendien verwacht zelfs een deel nog, dat de autochtone bevolking zich aanpast aan hun gewoonten en gebruiken. Waar die geitenwollensokker Asscher zijn optimisme omtrent integreren op baseert is voor een ieder, behalve zijn partijgenoten een volstrekt raadsel. Pure huichelachtige retoriek ten behoeve van de beeldvorming.

We hebben in dit land al sinds een jaar of 3 een dikke zeshonderd duizend werklozen en Asscher meldt ons doodleuk, dat hij de immigranten aan een baan gaat helpen. Onze koning meldde op Prinsjesdag september 2015, dat er voor 2016 praktisch geen banen bijkomen, zelfs niet met een aantrekkende economie!. Ook lagereschool-kletspraat dus van Lodewijk Asscher, wel onze minister van sociale zaken. Hij probeert wederom een beeld te scheppen, dat alles onder controle is en zo het draagvlak onder de bevolking te waarborgen.