Verrassend openhartig en samen

Norah Nox 10 mei 2016

‘het hoeft niet gemakkelijk, zolang het maar eerlijk is en wat je wilt’

Kom op!, als je het anders wilt en je meer behoeftes hebt in je relatie dan dat je nu ervaart, en je zou bijvoorbeeld best een "open" relatie willen ervaren, wees dan weer eens zo openhartig en gretig nieuwsgierig naar elkaar als in het begin. Probeer meer van elkaar te weten te komen en beoordeel niet meteen. Luister eens echt en geef de ander ook de ruimte om zich goed uit te spreken. Want je echte behoeftes en verlangens blootleggen is voor niemand echt gemakkelijk. Dan kun je pas echt voor een openhartige relatie “gaan”, wanneer je (weer) bereid bent geinteresseerd te zijn in je partners behoeftes, hoe onverwachts anders, verrassend en misschien zelfs eng deze over kunnen komen. Het aansnijden van deze behoeftes betekent echt niet vanzelfsprekend een acceptatie, maar er ontstaat misschien wel een mogelijkheid.

Ik vond het heerlijk om in de eerste maanden, het hemd van het lijf van mijn huidige vent te rukken,
maar ook! te vragen.
Waarom zouden we daar mee stoppen wanneer de relatie ver gevorderd is?!.
Waarom willen we soms liever niet meer weten wat de ander denkt, wie de ander “echt” is?.
Waarom worden we bang onze gedachtes en behoeftes met elkaar te delen?.

Waarschijnlijk zijn er eerder discussies of ruzies ontstaan bij bepaalde onderwerpen waardoor jullie het gretig nieuwsgierig zijn naar elkaar, uit de weg gaan en of zelfs totaal niet meer aan durven. WAT ZONDE!.
En JAAA..! het is ook vreselijk eng om over sommige zaken te beginnen, want we zijn doodsbang onze partner erdoor te verliezen. Je moet je dus ook wel goed afvragen hoe sterk je behoefte is, en wat je er voor over hebt.

Ik zeg; ‘het hoeft niet gemakkelijk, zolang het maar eerlijk is en wat je wilt’, maar wees geduldig. Je zal namelijk beide moeten wennen aan dat stukje onbekend gebied van elkaar.
Maar ga op een openhartige avontuur!, en verras elkaar.
Als je graag bij je partner bent, bedenk je dan hoe lang je dat hopelijk in de toekomst nog in goede gezondheid kan zijn. Misschien zijn jullie nu nog jong, en heb je bijvoorbeeld nog wel 60 jaar samen voor de boeg!.

Tijd genoeg om elkaar de ruimte te geven, elkaar te ontdekken, samen te leven, momenten te beleven en elkaar ook leren te vergeven. Leer van de dagen en doorbreek het verwachtingspatroon. Vervul ekaars wensen, of in ieder geval ééntje!. Je hebt elkaar toch lief?, dus dat moet wel kunnen!.