Méér of minder Boventurken ?

Leen Smit 4 mei 2016

De laatste weken worden we overspoeld in de media en op TV met discussies over de Nederturken. Hiermee worden Nederlanders bedoeld die Turkse ouders of voorouders hebben.

Een bekende Turks-Nederlandse columniste die in Kusadasi woont, heeft deze term bedacht om kracht bij te zetten aan haar illusie dat ze daar deze groep mee kan beledigen. Dat lijkt aardig gelukt. Het heeft inderdaad heel wat stof doen opwaaien en de beledigingen waren dan ook niet van de lucht.

Ik heb daarna deze columniste een beetje gevolgd met haar columns en kwam tot de ontdekking dat zij zich hoog boven de, door haar benoemde Nederturken voelt verheven.
De Duitsers zouden dat een Überturk noemen, maar beter is een Boventurk.

De vele reacties op haar columns zijn soms niet om aan te lezen, zoveel mede Boventurken aanhangers en sympathisanten heeft deze dame. En het leuke is, het zijn bijna allemaal Nederlanders die het roerend met haar eens zijn.

De Boventurken schamen er zich niet voor om alle scheldwoorden die de Dikke van Dale kent op te schrijven. Enkelen gingen haar feliciteren,ik zou niet weten waar mee.Er was zelfs een dame die vond "dat ze ballen had” dus ik dacht misschien is die Ebru wel gewoon een vent? Maar toen kwam het antwoord, nee sorry ik bedoelde wallen (onder haar ogen)

De Boventurken staan ook met een grote meerderheid achter een politieke beweging. Ze hebben zelfs een politiek leider. Een figuur met een grote bek en geblondeerd haar en een staf van bodygards. Alles wat hun leider roept, vinden ze prachtig. Hij wordt vereerd als een echte leider, en als hij weer eens iets roeptoetert klappen ze allemaal voor hem. Hij heeft een bloedhekel aan moslims, dat moet van zijn Amerikaans-Joodse vrienden, anders steunen ze hem niet meer. Hij wilde moslims zelfs extra belasting laten betalen, de zgn kopvoddentaks. Maar jammer voor hem en de Boventurken ging dat niet door. Hij is ook de man van de "méér of minder Marokkanen" vraag. En ze riepen allemaal “minder”

Wat wilt u : méér of minder Boventurken ?