Schiphol en van der Steur

sonjavandenende 13 apr 2016

DEELS FICTIEF
Gisteravond was het dan zover, terreurdreiging op Schiphol “Airport”. Een verdachte zou zijn opgepakt, voor wat? Terreurdreiging zegt men, maar de gewone uitgaande vluchten gingen gewoon door, alleen de aankomsthal, dus de mensen die net aankwamen op Schiphol moesten even wachten!
Hoezo het verband met van der Steur (Minister van Justitie en Veiligheid, VVD) zou je zeggen? Wel, minister van der Steur heeft tot 3 keer een motie van wantrouwen overleeft, de laatste voor niet tijdig ingrijpen en oppakken van de terrorist Abdeslam Salah, die de dood van minstens 30 mensen op zijn geweten heeft door de zelfmoordactie op Zaventum vliegveld.

Minister van der Steur liet hem vrolijk rondhuppelen in Nederland, hij was namelijk afgelopen juli 2015, op Schiphol aangekomen, vanuit Turkije en Syrië, de Turken hadden wel gewaarschuwd, maar ach zo’n vaart loopt het niet al die loslopende geradicaliseerde “Syriëgangers” ze hebben wat mensen onthoofd, vrouwen verkracht etc…dus volgens van de Steur en de inlichtingendiensten niet gevaarlijk! Daar dacht de rest van de politiek en de Nederlandse bevolking anders over en er kwam een debat. Natuurlijk mocht hij blijven zitten, als je goed keek naar de beelden op kanaal 100 (politiek kanaal) zag je dat Pechtold (D66) het op een deal had gegooid met de christelijke partijen en de VVD en PVDA om hem te laten zitten, dus de motie van wantrouwen had geen schijn van kans. Machtsgeil zijn ze de leden van de regering dat druipt er vanaf…schuldgevoel en gevoel voor het volk kennen ze niet!
Enfin, dan komen we uit op het
FICTIEVE gedeelte:
Het volk moet rustig gehouden worden en ook de angst voor de val van het kabinet en daaruit de komende verkiezingen, die Wilders van de PVV waarschijnlijk zal winnen. Dus wat doe in zo’n geval? Juist, je laat je van de je goede kant zien,zet een terreurdreiging op gang, want ja Schiphol en Zaventum moet kunnen toch? Je trommelt de anti-terreureenheid op,die zo uit een science-fiction film kan komen of één van zo’n gewelddadige Hollywood films, ook zie ik het verband met IS (de kleding spreek ik over),bivakmutsen, grote mitrailleurs, allemaal niet herkenbaar gemaakt…Behalve, tot mijn stomme verbazing, 2 vrouwen, nogal opvallend, 1 met blond en 1 met zwart haar, met geweer pontificaal bij de NOS in beeld..Jeetje ze mogen wel oppassen, dadelijk krijgen ze bezoek van een enge terrorist!
Terug naar de dreiging, het is goed voor je imago en je baan als minister, nu kun je zeggen: Yes I can!