Persvrijheid hoezo?

sonjavandenende 25 apr 2016

Hoezo persvrijheid? Over Turkije mag je niets schrijven, het mag wel, maar de lange arm van Erdogan rijkt ver, zoals we de afgelopen dagen gezien hebben. Van Nederlandse kant uit mag je rustig kritiek hebben op Turkije, met eigen risico natuurlijk, een paar verkeerde cartoons en je wordt aangegeven bij het Turkse consulaat in Rotterdam.
Maar komt het erop aan en je gaat positief over Rusland, Poetin en Assad, Syrië schrijven, dan ben je persoon non grata. Niemand wil iets met je te maken hebben, als je positief schrijft over Poetin en Assad, het zijn tenslotte dictators, volgens de indoctrinatie van den Haag. Het blijkt de afgelopen dagen wel wie de echte dictator en leider van een goed georganiseerde “politiestaat in wording is “: juist Turkije.
Maar ja de Nederlandse overheid en de corrupte EU, hebben het op een deal gegooid met Erdogan, vluchteling weg, vluchteling terug..zelfs de paus wordt ingezet en “Frau” Merkel, staat vrolijk met een bosje bloemen bij dansende “Turkse meisjes”de helft van het kamp heeft ze waarschijnlijk niet gezien. Haar slechtste zet is wel de veroordeling van de komiek Böhmermann toelaten.
Door deze acties van politici, moeten we eindelijk inzien dat het systeem in Europa totaal kapot is, de politieke elite, geen benul hebben van de werkelijke toestand van de oorlog maar bovenal de “gewone”bevolking, die lijdt onder crisis, werkeloosheid en daar bovenop nog indoctrinatie krijgt van hogerhand.
Een goed voorbeeld is de ex Griekse minister van buitenlandse zaken Yanis Varoufakis, die gisterenavond in Tegenlicht zei dat de Trojka beslist en een soort dictatoriaal regime voorstaat, je doe wat wij zeggen, of je nu de net gekozen minister van Buitenlandse zaken bent of niet, wij bepalen, wij zijn de baas, over regeringen en over de burgers, m.a.w de banken en de EU 3 man elite, waaronder nota bene de Partij van de Arbeid’s Jeroen Dijsselbloem één van de trojka leden is.
Na al dit gelezen te hebben is het hoog tijd dat de corrupte elite in Europa weggaat en Europa voor de mensen is, de mensen weer een menswaardig bestaan kunnen leiden, wat in de de zuidelijke landen niet het geval is, in Nederland en vele Europese landen is er een nieuw fenomeen ontstaan : Diem 25, waar Varouvakis onlangs een lezing over gegeven heeft in Den Haag…”We can Change” misschien als de EU burgers zich verenigen en de wereld, persvrijheid en Europa weer maken zoals het was echte democratie en vrijheid!