Marian Steenbakker wil kans op meer banen benutten

Freec01 13 apr 2016

Terneuzen hunkert naar werkgelegenheid. Na aanleg van de Westerscheldetunnel zouden we ‘veel economie’ krijgen, maar integendeel veel bedrijven vertrokken naar de andere kant, Goes, Middelburg en Vlissingen.

Alle hier gestarte projecten zijn in eerste instantie mislukt: Scheldorado, bioscoop en de skihal. Bestuurders hadden er veel vertrouwen in maar de inwoners wisten wel beter.

Veel banen zaten in Checkpoint, het grootste cannabiscentrum van Europa. Deze werd gesloten vanwege de AHOJ-richtlijn: te weten meer dan 500 gram voorraad. Dat viel uit te rekenen: je kunt niet tientallen broden bakken van 500 gram meel. Dat kan ergens anders ook niet. Van de regering moesten coffeeshops meer dan 350 meter van scholen verder staan; 57,9% coffeeshops in veertien steden zouden moeten sluiten.

In Amsterdam mag echter alles. Elk vertier in Terneuzen ontbreekt; logisch dat de jeugdigen na hun studie wegblijven.

Het schijnt dat de markt tot commerciële huiskamer wordt ingericht. Nu nog de bonenstaken verwijderen, en de parkeerplaatsen en muziektent terug. Een ondernemer wil in het centrum (waar anders?) een speelautomatenhal met een bowlingbaan vestigen. Van dit project is het ondernemersrisico vrijwel nihil.

De gemeente wil echter een ‘aantoonbare meerwaarde’, wat dit ook mogen wezen. Eindelijk kunnen er banen komen. Marian Steenbakker zegt doen!