Logisch

Al sinds 24 maart 2016 is alles logisch. Geen enkele presentator, commentator of echtgenoot laat de dood van Johan Cruijff zomaar aan zich voorbij gaan. Als het even kan plaatst men achter ieder willekeurige opmerking het woord logisch. “Waar staat de boter schat?”. “In de koelkast, bovenin, logisch.”

Wereldwijd is op elk veld – waar men zichzelf en voetbal enigszins serieus neemt – wel een minuut stil gestaan bij het overlijden van Nederlands grootste voetballer tot noch toe. Zo werd er zaterdag natuurlijk uitgebreid stilgestaan in Barcelona, bij El Clásico (Barcelona – Real Madrid). Helaas zat er toch een klein smetje op de prachtige voetbalavond. Naast het verlies van Barcelona (1-2), vonden een paar helden het nodig hun faam te pakken en de minuut te verstoren met een hoop geschreeuw. Ook bij Feyenoord gebeurde dit voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord Excelsior. Zonde. Ik probeer me altijd in te leven in wat mensen drijft tot hun daden. Zelfs een moordenaar zal zijn redenen hebben. Maar waarom? Als je de man niet mocht, waarschijnlijk omdat die het verder heeft geschopt als voetballer én mens, blijf dan gewoon weg. Ga fijn met je vrouw naar de film of een avondje bowlen met vrienden. *Zucht*

Je kan ook nog mee doen aan Miljoenenjacht, een televisie programma waarin de deelnemer kans maakt op vijf miljoen euro. Je mag een koffertje kiezen en opent de rest, heel simplistisch uitgelegd, maar daar komt het wel ongeveer op neer – voor meer informatie stel ik voor dat u even googled. De vrouw van zondagavond koos voor koffer zestien, één cent zat erin. Ze kreeg er uiteindelijk nog honderd en vijftienduizend euro voor, geen verkeerde deal. Maar had ze nummer veertien gekozen had ze het maximale bedrag van vijf miljoen euro in haar koffertje gehad. Ook zonder de kennis van nu had ik veertien sowieso genomen. Immers kon je wel voorspellen dat de notaris, die afgelopen tijd gebraiwashed is met het nieuws rondom nummer 14, Johan Cruijff, voor deze koffer zou gaan. De man moet iedere week bepalen welke bedragen in de verschillende koffertjes zitten. Hij moest hem deze keer dus wel in de koffer van Johan stoppen, had die hem ergens anders in gedaan miskende hij grofweg de waarde van Cruijff. Johan in ere houdend; 14 is 2 minder dan 16, maar resulteert wel in 4.885.000 knaken meer, logisch.