Houden van vrouwen

Adeline Q. 5 apr 2016

‘Je hebt mannen die houden van voetbal en je hebt mannen die houden van vrouwen!’ Met een brede glimlach licht N. zijn wereldbeeld toe. Het is duidelijk dat hij tot de laatste categorie behoort.

N. is dol op vrouwen, om te beginnen zijn eigen vrouw en zijn dochters, maar ook zijn zussen, zijn moeder, noem ze maar op. Eigenlijk houdt hij van alle vrouwen, nou ja ze moeten wel leuk zijn. Hij maakt er een sport van om ze aan het lachen te krijgen. En met succes.

N. is de broer van mijn beste vriendin. Hij heeft mijn badkamer (wit!) van een make over voorzien. Telkens als ik onder de douche sta moet ik toch even aan hem denken. Iets wat hij zeker leuk zou vinden om te horen.

De periode dat hij hier over de vloer kwam staat me nog helder voor de geest. Het was een gezellig tijd. Koffie drinken, wat babbelen en dan ging hij aan de slag. Want een harde werker is hij zeker. Af en toe moesten we samen naar de bouwmarkt om tegels of iets dergelijks uit te zoeken.

Zoals gezegd was het gezellig, maar ook heel instructief. N. is een begaafde flirt en het is leerzaam maar ook heel grappig om mee te maken hoe dat in zijn werk gaat. Hij is meesterlijk in die gouden combinatie van humor, welgemeende complimenten, plaagstootjes en speelsheid. Het is een spelletje dat hij met verve speelt en waarbij geen heimelijke bedoelingen zijn. Kassières bloeien op, serveersters doen extra hun best en oudere dames kijken schalks terug. Iedereen wordt er vrolijk van.

N. zou de perfecte flirt coach zijn. Hij heeft niet het agressieve en intimiderende wat veel mannen hebben als ze een vrouw benaderen. N. daagt je als vrouw een beetje uit, maar laat je ook op je gemak voelen. Je voelt direct dat hij okee is en dat is fijn.

Die ontspannen levenslust maakt N. aantrekkelijk, dat vindt ook zijn vrouw. Telkens als hij flirt waar zij bij is, moet ze zo lachen. En reken maar dat dat vaak gebeurt, in de supermarkt, op een feestje. Maar het doet niet af aan wat hij voor haar voelt. Het hoort gewoon bij hem. Na bijna dertig jaar huwelijk heeft ze er nog steeds geen genoeg van!

Eigenlijk zijn er maar twee mensen die er niet goed tegen kunnen. Zijn dochters. Al die openlijke aandacht voor andere vrouwen, ze vinden het maar ‘awkward’. En hoeveel N. ook van zijn dochters houdt, dáár trekt hij zich niets van aan.