Zwarte dag voor thuiszorgmedewerkers van Verian !

erik46 14 mrt 2016

Afgelopen week hebben bijna 600 thuiszorgmedewerkers van Verian
een brief in de bus gekregen dat hun ontslag is goedgekeurd door het UWV. Bij een kleine 600 gezinnen was afgelopen week niet echt gezellig thuis. Het is gewoon een schande hoe verschillende gemeentes met hun thuiszorgmedewerkers omgaan.

De gemeente Beuningen waar de lokale partij Beuningen Nu & Morgen de scepter zwaait weet totaal niet waar ze meebezig zijn. In hun verkiezing programma staat o.a. dat Beuningen Nu&Morgen, meer prioriteit wil voor goede zorg en dat gezondheidszorg gebaat is bij preventie.

Nou Beuningen door het ontslag van zo’n kleine 100 thuiszorgmedewerkers hebben jullie de preventie voor weet ik hoeveel oudere meteen de nek omgedraaid. Goede zorg kan je alleen leveren als je ook een goed beleid voort. Goed beleid betekent dat jullie de cao’s moeten respecteren, zodat de thuiszorgmedewerkers ook betaald krijgen wat ze verdienen.

Datzelfde verhaal is eigenlijk 1op 1 over te nemen als we het over Apeldoorn hebben, behalve het feit dat in Apeldoorn zo’n kleine 400 thuiszorgmedewerkers hun baan verliezen en dat daar een wethouder van de ChristenUnie zit. Dat deze man totaal niets Christelijk in zicht heeft blijk wel uit het volgende :

Deze wethouder heeft er mooi voor gezorgd dat TSN thuiszorgmedewerkers worden overgenomen door een andere bedrijf, daarbij behouden de medewerkers het salaris en arbeidsvoorwaarden die ze al hadden! Dit is natuurlijk erg goed nieuws voor TSN medewerkers en ik feliciteer hun daar ook mee, maar het gekke is wel dat hij niets voor Verian medewerkers doet. Hij zegt iedere keer dat hij en gemeenteraad er niets aan kunnen doen, het lijkt wel beetje op discriminatie van de Verian medewerkers.

De Verian medewerkers hebben voorgelegd om te gaan praten met Buurtzorg , maar dat wil hij blijkbaar ook niet. Iedere keer zegt hij dat gemeente geen geld heeft, maar geld wat juist bedoeld is om deze problemen op te lossen, want gemeentes extra hebben gekregen van het rijk, laat hij gewoon op plakken liggen. Hij roept er dan bij dat het geen structureel geld is, nou meneer de wethouder je hebt geen structureel geld nodig om de problemen voor de Verian dames en heren op te lossen.

Het is schande hoe de meeste partijen roepen dat ze goede zorg willen, maar goede zorg kost gewoon geld. Trek dat geld uit, want ik zie gewoon gebeuren dat wat jullie nu besparen over paar jaar dubbel betaald moet worden aan zorg van onze oudere medemens.