Weet jij wel wie je bent ?

DavidPyrs 8 mrt 2016

Het verbaasd me dat wij ons dagelijks zorgen over hoe de wereld in elkaar zit; hoe landen en bedrijven gerund worden en hoe milieu en mens wel niet verwaarloosd worden.

Voordat jij je druk gaat maken over over-datum-voedsel dat elders verkocht wordt, moet je je afvragen of jij dat zou eten. Voordat jij je druk gaat maken over een CEO die bijna $1 miljard aan salaris heeft “verdiend”, moet je je afvragen of jij dat zou weigeren. En voordat jij je vingers wijst naar welke politicus of president dan ook, moet je er zeker van zijn dat jij het beter had gekund. En als je het dan beter had gekund, waarom doe je het dan niet?

Zie je al waar ik naartoe wil met dit verhaal; de wereld zit nu eenmaal in elkaar zoals het is en wij als mensen hebben daar grote invloed op. Of wij het goed doen of niet is niet een kwestie van goed of slecht maar heeft te maken met feit dat wij mensen zijn.

Kritiek kunnen wij allemaal leveren; op dat mooi meisje in de trein die zo vreemd loopt. Op die fijne president die er niets van bakt. Op die ene buurman met zijn mooie auto, die buurman die toch een “loser” is. Of wat dacht je van die collega van je die wel promotie krijgt en jij niet omdat hij “goed kan slijmen bij de baas” terwijl jij niet van slijmen houdt.

Als mens kun je op twee manieren groot worden. Je zorgt ervoor dat jij beter wordt dan anderen of je zorgt ervoor dat anderen slechter lijken, waardoor jij beter lijkt.

Eureka! welkom op moeder aarde; waar natuur, beest en mens naast elkaar leven. Allemaal in strijd om leven en dood, allemaal verlangend naar beste bron van licht, voedsel en genot. Begrijp hoe het leven in elkaar zit maar doe geen moeite; de wetten van de natuur verander jij immers niet.

Wat jij wel kunt veranderen ben jij; hoe jij omgaat met mens, natuur en beest om je heen. Hoe jij als een mens van voorbeeld, de wereld laat zien hoe het anders moet.

Er zijn al teveel die het beter weten en denken te weten. Waar wij allemaal meer aan zouden hebben, zijn mensen die het beste laten zien van hoe je omgaat met je medemens, collega’s, natuur en de rest.