Vragen

EHBurgmeijer 14 mrt 2016

Na bijna 37 jaar blijf je toch met wat vragen zitten die niet of nauwelijks beantwoord worden:

Hoe kook je rijst voor 1 persoon? Elke keer dat ik denk, nu heb ik genoeg, heb ik uit eindelijk genoeg om de halve straat te voorzien van eten en dan ook nog een handjevol over om bij een bruiloft ergens heen te gooien.

Waarom kent de optie autocorrect in je Whatsapp het woord autocorrect niet? Weet je hoeveel mensen er nu denken dat er een autocoureur hier in huis rondloopt?

Wie heeft de term "even" naar de kroeg bedacht? Zoiets bestaat helemaal niet, want dat is compleet niet haalbaar. Heb al heel wat uren in de kroeg doorgebracht, maar "even" is me nog nooit gelukt. Al kan dit te maken hebben met mijn eigen gebrek aan ruggengraat.

Waarom staan mensen al snel op hun achterste poten als de overheid aan hun privacy komt? Ondertussen plaatsen we bijna alles op de sociale media. Ons biefstukje, het speklapje, de nieuwe coupe van de poedel, de nieuwe tatoeage van je aarsgewei en de nieuwe auto, het liefst met kenteken en al. De overheid hoeft helemaal niet zo geheimzinnig te doen, we leveren het zelf aan op een zilveren dienblad.

Wat is überhaupt het nut van toiletspray? Nadat je een grote bah of nummer 2 gedaan hebt, wat u blieft uiteraard, zijn er mensen die spuiten met een bus toiletspray. Als deze spray de achtergelate geur nu zou maskeren is er niets aan de hand, maar toiletsprays hebben eerder de neiging om te vermengen. Persoonlijk zit ik niet echt te wachten op een stront-met-bloemetjesgeur.
Waarom is geld eigenlijk uitgevonden? Waarom zou je iets uitvinden wat altijd op is en iedereen altijd te kort komt?

Volgens christelijk standaard is seks voor het huwelijk een zonde. Is het nog steeds een zonde als je met diegene helemaal niet van plan bent om te trouwen?

Waarom heeft babykleding over het algemeen zoveel zakken? Voor de toetenboeners, bipsenverfrissers, snoetenpoetsers of doeidoeitisjoes? Voor de teugels van het hobbelpaard? Voor de Beeb-i-Phone?

En natuurlijk blijft de vraag: Waarom blijven we onze handen wassen na het plassen en niet ervoor? Het blijft heel normaal om alles wat je op een dag aan beestjes aanraakt zonder enige vorm van schroom zo in je Zeemannetje of Marlies te stoppen, vooral als je je bedenkt dat elke hand die je schudt minimaal 1 vreemde piemel heeft aangeraakt en dan er blijkbaar vanuit gaan dat je over je vingers plast.