Skinny Bitch

Bo-Cecy 14 mrt 2016

Na een geweldig artikel over maatje 40/42 kleding shoppen in de Nederlandse winkelketens moest ik denken aan kleding maten. Does size matter? Of mag je als slank iemand niet oordelen over een maatje meer?

Mijn bouw is slank, altijd al geweest. Betekend dat dat ik meer happier zo zijn dan iemand met een grote maat? Ik denk het niet. Zelfvertrouwen komt van binnen en niet van buiten. En iedereen heeft weleens een off day.

Maar terug naar kleding maatjes, wat is er mis met maat 40/42/44/46??? Als je zelf lekker in je lijf zit en je jezelf goed verzorgd, What’s the big deal??? Misschien makkelijk praten voor deze skinny bitch, maar persoonlijk vind ik iemand echt dik als je je eigen huis niet uit kan, omdat je lichaam je in de weg zit! Hier zijn natuurlijk verschillende redenen voor maar dan denk ik, hoe heb je het zo ver laten komen!

Maar een maatje meer? Of plus size? Ik heb er geen moeite mee, Adele, Rebel Wilson, Amber Riley en Edsilia Rombley, allemaal stuk voor stuk prachtige vrouwen!

Als je maar lekker in je vel zit. Als ik een off day heb en ik ga winkelen, zit niks lekker en staat niks me goed. Terwijl als ik lekker in mijn vel zit, ik mezelf in mijn oude trui zonder vorm me nog sexy kan voelen.

Je uiterlijk is niet alles! It’s the inside what counts! En wellicht kan ik als skinny bitch makkelijk praten, maar tijdens mijn stage had ik een kantoorbaan en woog ik al snel 60 kilo ipv mijn gewone 57. Toen ik later eenmaal op mijn oude gewicht was, hoorde ik regelmatig dat ik er veel beter uit zag!

In mijn horecacarrière was onder de 57 kilo meer standaard dan uitzondering, lange dagen en slecht eten is niet goed voor je. En nu ik normale werkdagen heb en elke dag gewoon goed eet, weeg ik 59 kilo en zit goed in mijn vel. Ik eet gewoon waar ik zin in heb, soms een ‘balans’ dag en regelmatig sporten.

Ik voel me hier goed bij, en mijn tip, doe waar jij je goed bij voelt. Of dat nou maatje meer of minder is. Niemand wordt blij van alleen diëten en alle lekkere dingen moeten afslaan.
Te is niet goed, maar helemaal niet genieten is ook geen leven als je het mij vraagt.