Schoonenberg: “Hoe goed is uw gehoor?”

petervanheiningen 14 mrt 2016

Met grote verbazing heb ik van de firma Schoonenberg een brief ontvangen voor een landelijke oproep om mijn gehoor te testen bij één van hun winkels. Al eerder ontving ik dergelijke papieren spam van dezelfde audicien.

Gelukkig is mijn gehoor prima en mankeert er aan mijn ogen ook niets. Toch moest ik eerst goed lezen om te ontdekken, dat de term Landelijk Onderzoek een misplaatste term is. Iemand die te goed van vertrouwen is, trapt er in en gaat naar hun winkel. Om vervolgens zich een oor te laten aannaaien.

Het ergert mij bijzonder, dat Schoonenberg de ongekende vrijheid neemt om mij hiervoor uit te nodigen. Ik ben geen klant van hen en zal dat zeker ook niet worden.
Of denken ze bij Schoonenberg met onnozele senioren te maken te hebben?

Wat mij nog meer bevreemdt is dat ze mijn adres hebben.
Zelf heb ik het niet gegeven. Wie dan wel vraag ik me dan af.
Blijkbaar neemt de verstrekker van mijn adres het niet zo nauw met de wet op de privacy. De enige, die ik kan bedenken, is de Gemeente. Alleen waarom doet men dat dan? Of wordt er met het verstrekken van adressen geld verdiend?
Dan is de verstrekker van adressenbestanden ook niet zo lekker bezig. Zonder medeweten van betrokkenen worden persoonlijke gegevens zo maar verstrekt.

Ik ga er vanuit dat ze bij Schoonenberg niet blind zijn en mijn gestuurde mail zullen lezen en begrijpen. Ik ben benieuwd naar hun antwoord.
Misschien dat er bij overheden en winkelketens niet het gehoor geleidelijk afneemt, maar wel de oprechtheid. Daardoor loopt het vertrouwen van consumenten terug. Ik hoop dan ook dat ik in de toekomst verSCHOOND blijf van dergelijke spam.