Regio

Pasquali 15 mrt 2016

Sinds kort wordt het NOS journaal overdag ‘verrijkt’ met nieuws uit de regio.
Vroeger hadden we van Gewest tot Gewest. Onder vrolijke marsmuziek hopten we van provincie naar provincie. Inpolderingen, koddige klederdrachten, Urker vissers krabden aan hun klokkenspel, een kruidkoek van 30 meter in de Peel en een stokoude keuterboer strompelde rochelend tevoorschijn uit de laatste plaggenhut.
Toen kwam Lingo en dus werd het programma geskipt.

In hun oneindige wijsheid hebben de netmanagers nu besloten dat wij weer lastig gevallen moeten worden met de onthulling van een standbeeld van het laatste kruidenvrouwtje in Balkenburg, figuurpoepen in Dopsterheide, de tewaterlating van een roeiboot in Wytzelawier, de ontdekking van de roofgekuifde kontfluiter in Biggenbroek of de burgemeester van Slootjesdijk op bezoek bij het demente diamanten echtpaar Stuitjens. Waarom toch, we hebben immers Patty Brard en Hart van Holland of Jan Rijdt Rond, speurend naar de laatste dorpsidioten die Man bijt Hond gemist heeft.
Waar dienen die regionale omroepen nu eigenlijk voor, hoeveel hebben we er daar wel niet van, die zijn er toch om de eigen provincialen van flauwekul te voorzien. Maar het hard core nieuws moet blijkbaar opgeleukt worden met nietszeggende trivialiteiten uit de donkere spelonken van Nederland. Gezellig!
Een nieuw soort Limbovlaai, snavelhoesjes voor plofkippen,…het houdt niet op.
En dat alles gebracht door nieuwe gezichten met de mimiek van een sluisdeur.
Stop ermee, mislukt! We willen Dione en Astrid, die vertellen het ons heus wel als er ooit iets buiten de Randstad gebeurt dat de moeite van het vermelden waard is.
Denk het niet..