Nederlandse democratie is als zand in de hand

Harrie Schröder 14 mrt 2016

We zijn democratisch gekozen door de kiezers? en de andere partijen niet dan?

Veel partijen zetten zich af tegen nieuwe opkomende partijen, kijk naar groen links, Boeren Partij en D66 toen deze partijen opkwamen.
De gevestigde garde vond het maar niks en wilde de ontevreden kiezers weer “terug winnen” en doorgaan met hun “regeerbeleid” uitvoeren.

En of de heersende elite nu weer zou verliezen bij de volgende verkiezing , ze hebben dan volgens hun toch gewonnen omdat? ze minder hebben verloren dan ze gedacht hadden??? toch wel een hele rare kronkel zou ik zeggen.

En nu!

Voor het eerst zijn in Duitsland mensen gaan stemmen die niet meer gingen stemmen omdat het toch niet meer uitmaakte op wie je stemde.

De grote onvrede die daar heerst heeft een nieuwe partij geen windeieren gelegd ( AFD)
En!
Dan vraag je je toch af hebben zij dan nog niks begrepen waarom deze partij zoveel stemmen krijgen ,wat er aan de hand is, weten zij überhaupt wat er zoal leeft onder de bevolking?

Je ziet het nu ook bij de Oekraïne referendum , je doet gewoon minder stemlokalen open en je krijgt minder stemmen en vervolgens is het maar afwachten of de regering het overneemt.
Dat zal zeker niet gebeuren als de stemming negatief zou uitvallen voor de regering.

Als ik de heersende partijen een tip mag geven open dan gewoon in volkswijken geen stembureaus succes is dan verzekerd.

In Duitsland klit men weer samen om toch maar onder elkaar te blijven en de arrogantie druipt er weer vanaf en in Nederland zal het wel niet anders zijn tegen de tijd.

In Duitsland geeft men de vluchtelingen politiek van Angela Merkel de schuld ,terecht zou men zeggen maar er is ook een onvrede over de pensioenen ,het flexwerken en de veiligheid.

Het is zo jammer dat Rutte en de zijne hetzelfde doen dus, gewoon minder stemlokalen in volkswijken en je vermijd een uitslag zoals nu in Duitsland.