Lieve NS,

Ik wil je graag wat vertellen..
Ik heb gezocht naar het juiste moment om je aan te spreken, maar ik kon je nergens vinden. Ik heb gebeld en ben bij je langsgegaan, maar je gaf keer op keer niet thuis. Ik vind het vervelend om dit via een brief te moeten zeggen, maar ik zal het proberen uit te leggen.

We kennen elkaar ondertussen 25 jaar. Ja, 25 jaar alweer. Wat gaat de tijd snel hè?
In deze periode zijn er best veel dingen gebeurd. Goede en minder goede tijden passeerden de revue, maar we hebben ons er altijd weer doorheen geslagen. Dat je wel eens te laat kwam, daar heb ik mee leren leven. Dat hoorde nu eenmaal bij je karakter wist je me altijd weer te vertellen. Af en toe kwam je gewoon niet opdagen waarna ik wellicht wat krachttermen richting je hoofd heb geslingerd, maar ook daar kwamen we wel weer uit. Echter, de afgelopen maanden gedraag je je anders. Ik weet niet hoe ik het ‘t beste kan zeggen, je gedraagt je eigenlijk gewoon als een zak.

Ik hoor net via-via dat je mij de schuld geeft van het feit dat jij vaak te laat komt. En dat je met m’n maatje HU hebt gesproken en ze hebt gevraagd of ze me wat langer op college kunnen houden, zodat jij wat meer tijd hebt om je zaakjes te regelen. Hoe kom je erbij?!
Elke dag weer moet ik aanhoren dat je te druk bent en je geen tijd voor me hebt, terwijl ik enkel op je kan wachten en je dagelijkse excuses kan slikken.
Ik ben er klaar mee NS! Ik ben er klaar mee dat onze relatie eenrichtingsverkeer is geworden en ik ben er klaar mee dat je me achter m’n rug om de schuld geeft van je eigen gebreken.

Het is shit dat je als geen ander weet dat jij de enige bent in deze wijde omgeving die enigszins voldoet aan mijn wensen. Ik bedoel, ik heb een hele toffe date gehad met Connexxion en wat gescharreld met Arriva, maar die blijken beide niet in jouw omgeving te mogen komen waardoor ze me niet op kunnen komen zoeken. Wat een Alpha-mannetje ben je ook.
Weetje, ik ben best open-minded ingesteld. Een drieweg-relatie zou een prima oplossing kunnen zijn, ik hou best van wat variatie. Ik denk dat Arriva en Connexxion graag willen helpen bij het oplossen van onze relatieproblemen. Ik vraag me alleen af of je wel in staat bent om te delen. Zou je mij willen delen als dat ervoor zou zorgen dat ik weer gelukkig ben? Dan kan ik ‘s avonds gewoon naar m’n werk en heb jij meer tijd om je ding te doen. Win-win.

Plak je antwoord maar op de deur.

x
Student