Het jaarlijkse paasfestijn

Geachte heer/mevrouw,

De Passion. Elk jaar is het weer een feest om naar te kijken. De zangers en zangeressen die hun uiterste best doen niet voor paal te staan op tv, de grote groep mensen die een glimp wilt zien van de optredens, de stad op zijn best. Heerlijk!
Het is leuk om naar de Passion te kijken, maar waarom eigenlijk niet een keer een vrouwelijke Jezus? We leven in een maatschappij waar alles kan en alles mag. Je mag je als wie je ook wilt kleden, vrouw of man. Je mag vallen op wie je wilt en je mag trouwen met wie je wilt. Waarom dan geen vrouwelijke Jezus?
Het verhaal is elk jaar hetzelfde en er zal ook nooit verandering in komen. Daarom zou het wel eens leuk zijn om een vrouwelijke Jezus of wie dan ook te zien. Dit geeft dan weer net een andere draai aan het verhaal waardoor het naarmate de jaren verstrijken minder saai wordt. Elk jaar hetzelfde liedje is ook niks.
Het hoeft niet persé gelijk een vrouwelijke Jezus te zijn, maar wat dacht je van een vrouwelijke Judas of Pilatus? Dit zou het verhaal ook al minder in een sleur brengen.
Veel mensen gaan hier waarschijnlijk over zeuren dat dit niet goed is en dat het verhaal hoort met een mannelijke Jezus. Maar kijk je om je heen. Alles is verandert. Je leeft niet meer in het jaar nul. Je leeft in 2016 en alles is verandert. Mensen rijden niet meer op ezels maar in auto’s. Je stuurt geen brieven meer maar stuurt iemand een Whatsapp’je. Alles is verandert dus waarom ook niet een verandering aan een van de meest oude verhalen ter wereld.

Graag zou ik deze brief geplaatst willen hebben op de website of in de krant.

Met vriendelijke groet,
A. van Alphen