GRATIS Doodskist

DavidPyrs 11 mrt 2016

Wij gaan niet aannemen wat jij wilt of waar jij naartoe gaat, maar als ik je zie zitten, staan of lopen met je hoofd hangend en gefocust op een scherm met bewegende bolletjes, dan neem ik toch dingen aan: het kan je niet schelen.

Vroeger was niet beter en mensen waren niet gelukkiger. Wel waren ze alert en scherp van geest. Op weg naar jachtvelden of op reis moest men opletten om niet aangevallen te worden door wilde beesten en wrede stammen, of sterker nog, ten prooi aan de dood. En dit was nog maar het begin van je dag…
Het leven was niet een en al romantiek, maar mensen beleefden wat er om hen heen gebeurde; ze waren zich ervan bewust!

Hier ben jij dan; zo zeker van je reis, baan, omgeving en al het andere dat je rustig en onbewust een spelletje kan spelen. Als ik je nu in je kist zou schuiven, zoals jij zo vaak met ongekend gemak je telefoon in en uit je zak haalt, dan zou je het niet eens doorhebben.

Je staart naar foto’s op Facebook en Tinder, maar je hebt het lef niet om omhoog te kijken en dat prachtig meisje of die mooie jongen van vlees en bloed voor je te zien, terwijl je knieën knikken van angst. Op kantoor doe je net genoeg je best om je baan te mogen houden maar niet té goed, zodat de spotlights niet op jou worden gericht.

Eenmaal thuis doe je de TV aan zodat je kan baden in licht en geluid. Je gaat er helemaal op in, omdat je het avontuur van een ander nodig hebt om je levend te voelen.
Eigenlijk wil je het; eigenlijk snak je net zoveel naar het onbekende, passie en gevaar als een verliefd koppel snakt naar elkaar. Je wilt ertoe doen, je wilt gezien worden, je wil het leven door je aderen voelen stromen! Je wilt het, je droomt ervan maar je bent bang. Waarvoor eigenlijk?

Waarom neem jij je lot niet zelf in handen voor een eigen Odyssee? Zodat anderen een film over jou maken, over je schrijven, zingen en over jouw leven dromen. Zodat jij anderen inspireert om meer te zijn dan een schaduw achter een lichtbron.

En mocht jij je nabestaanden niet tot last willen zijn achteraf, bestel meteen ook een doodskist bij “Koop Nu, Betaal Later”, voor het geval je het niet haalt.