Geen verstand van de actualiteit

Vanmorgen zat ik het nieuws te kijken en dan gaat het over verschillende dingen.. Verkiezingen in Amerika, V&D, vluchtelingen in Nederland. Inhoudelijk is dit best interessant maar eigenlijk gaat het allemaal over 1 ding.. GELD. Als je bedenkt wat de amerikanen als argumenten gebruiken om voor dhr. Trump te kiezen; hij is goed voor de ontwikkeling binnen de wereld; hij heeft verstand van zaken doen in het buitenland.. maar weinig tot geen kennis van de overige aspecten van de taken die hij zou moeten vervullen als president van Amerika. Ik ben misschien geen kenner, misschien ben ik wel te voorbarig maar als we alles nou eens zouden samenvoegen: Stel: Trump zou V&D overnemen. Hoera, 5000 werknemers weer aan het werk.. 1 probleem opgelost. probleem 2: vluchtelingen.. pak het probleem aan bij de bron. Maak je ruzie, steel je iets, mishandel je iemand anders (ongeacht het geslacht van beide), vind je dat hier niet genoeg voor je word gedaan mbt opvang etc.. zonder pardon terug sturen. Misschien ben ik hier wel kort door de bocht mee maar ik denk dat dat de beste oplossing is om in ieder geval de AZC’s te gaan gebruiken voor de mensen die het echt nodig hebben en die zijn er echt! Nu zullen er mensen zijn die zich afvragen hoe met de daklozen en mensen die geen cent te makken hebben binnen Nederland? Goede vraag: geef deze mensen de uitkering die ze verdienen. zorg er voor dat deze mensen iets kunnen doen binnen de gemeente, laat de mensen helpen in AZC’s! Geef ze daarvoor een vergoeding bovenop de uitkeringen die de mensen krijgen.. De enige rede waar door het komt dat er veel meer mensen thuis komen te zitten is het simpeler maken van het ontslag.. Het zorgt juist voor meer ontslagen!

Misschien ben ik niet de persoon die dit moet zeggen maar regering word eens wakker!! kijk eens verder dan de welvarende steden.. er zijn ook nog mensen die het WEL slecht hebben! voedselbanken worden drukker bezocht dan normaal! GEK HE? wees eens solidair naar een ander! geef bijvoorbeeld met pasen eens een boodschappentas met eten/drinken aan iemand in je omgeving die het slecht heeft.. als je het zelf zo goed hebt.. waarom help je een ander dan niet?

nogmaals: ik heb niets tegen asielzoekers, als je het nodig hebt moet je dat krijgen. maar ik ben wel tegen de mensen die denken dat ze daar op mee kunnen liften..