facebook spelletjes op de brandstapel

ippe galama 14 mrt 2016

Oke, ik ga een paar mensen ontvrienden. Niet alleen op Facebook maar als ze niet snel kappen met spelletjesuitnodigingen sturen dan ook in real life. Ik kan toch niet de enige zijn die daar stapelgek van wordt? We hebben allemaal wel een paar vrienden die het niet kunnen laten.

Wie wordt er niet gestoord van mensen die berichtjes sturen met daarin een smeekbede om hartjes, kokslepels, beertjes of welk ander kleurrijk, baby vermakend, speelgoedvoorwerp er in het spelletje fungeert als “leven”. Als je dan echt zo lang op de pot zit dat Candy Crush je niet meer verder laat spelen zonder eerst iemand even te irriteren met een “vraag om levens” dan wordt het tijd om je reet af te vegen.

En dat is helaas niet het enige. Ook delen mensen nu Facebook quizzen. Waarbij je aan het eind verteld wordt dat je trouwt met een filmster, een Ferrari gaat rijden en de trotse moeder van zes puppy’s wordt! Wauw! Kots… Grappig is dat bij iedereen er dezelfde uitslag lijkt uit te komen. Dat wordt vervolgens fanatiek gedeeld door de VMBO drop-outs in mijn vriendenlijst die het te druk hadden met selfies maken om huiswerk te maken. Zo kom je inderdaad wel aan je Ferrari, keep it up…

Om nog maar te zwijgen over de "hoe goed ken jij mij?", "wat voor eekhoorn ben jij?" en "met welke Griekse god moet jij dronken worden?" posts. Laat mij met rust joh! Het zijn ook vrijwel altijd dezelfde mensen die ook vage quotes delen over hoe kut het leven is en daarna niets willen zeggen over wat er aan de hand is. “nee het is gewoon van een liedje..”. WAAROM POST JE HET DAN? Ga alsjeblieft weer terug naar levensbelangrijke beslissingen baseren op je horoscoop en deel dat dan vooral met NIEMAND.

Slechte quotes over wijn die grappige moeten zijn maar vrijwel niet te onderscheiden zijn van de vorige dertig quotes op hun tijdlijn. En owja… als 90 procent van je sociale media foto’s bestaat uit exact dezelfde selfie dan is elke dag een nieuwe plaatsen dus niet nodig.

Zo, hèhè, dat lucht op. Hoogtijd voor een nieuw medium. Eentje waar je van af getrapt wordt op het moment dat je andere gebruikers lastigvalt met onzin. Met af en toe een steekproef om het uitschoot eruit te filteren. “klik hier om te zien met wie je later gaat trouwen!” en iedereen die erop klikt wordt er gelijk volledig vanaf geknikkerd.