De Wonderen Wereld van het Internet Daten

Begin december 2015 waagde ik de duik in het diepe en schreef ik me in op een datingsite. Ik koos er één uit die goed aangeschreven stond en die daadwerkelijk bedoeld leek te zijn voor serieuze contacten.

Wat volgde waren een paar met drama gevulde maanden, hetgeen ik totaal niet had verwacht. Het begin was spannend en leuk; een dag na mijn inschrijving had ik al fijn contact met een man, die qua interesses veel met mij gemeen had. Helaas bleek hij communicatief wat minder sterk, wat kort voor kerst voor behoorlijke stress zorgde en ik besloot het contact dan ook te laten voor wat het was.

Na enige bezinning kwam eind december de eerste, daadwerkelijke date. De kandidaat was goed gescreend en er was veel contact geweest via de chat. De ontmoeting was echter direct een deceptie; de foto’s waren geen goede indicatie van hoe de persoon er in werkelijkheid uitzag. Ik besloot de avond vriendschappelijk voort te zetten, maar mijn gezicht moet boekdelen hebben gesproken.

Januari bood nieuwe mogelijkheden; een leuke man kwam in beeld en er volgde een periode van intensief contact. Niets werd aan het toeval overgelaten; er was van tevoren meerdere keren geskypet, er was geen contact meer met anderen, de vonken waren aanwezig en de eerste date was een succes. Helaas bleek het contact uiteindelijk toch minder serieus dan gedacht.

De tijd vorderde; hoe langer ik op de site was, hoe gekker de berichten werden: bedreigingen met geweld van mannen die geen antwoord kregen, mensen die zichzelf expliciet voor seksuele diensten aanboden, mannen met onzekerheden die richting mij werden geslingerd en freaks die erop geilden als ik met anderen sprak. Ik begon hoe langer hoe meer een maatschappelijk werker te voelen. De klantenservice deed overigens teleurstellend weinig om deze excessen te stoppen.

Al met al bleek internet daten minder leuk dan ik had gehoopt. Wat goed begon, veranderde al snel in een sociaal experiment, waar ik meer aan leed dan plezier aan had. Mijn tijd eindigde uiteindelijk met twee leuke schrijfcontacten, die ik nog in het echt wil ontmoeten.

Concluderend, kan ik stellen dat mensen in het wild ontmoeten minder kans geeft asociale figuren aan te trekken, omdat ze zich niet achter de anonimiteit van een computerscherm kunnen verschuilen. Iets wat blijkbaar zorgt voor het vervagen van normaal aanwezige grenzen.

Internet daten: je krijgt er een dikkere huid van, maar bezint eer gij begint.

Karolina