Brusselse kermis

René van den Broek 14 mrt 2016

Wat is het toch droevig gesteld met B.V. Nederland. Vindt u dat ook niet, waarde medelanders? En hoe komt dat, denkt u? Juist, door deze *&@@#$%^&**+@## regering. Alhoewel ik niet van een regering zou willen spreken. Het is gewoon handjeklap met een paar oppositie partijen en hup ze zijn weer een onzalig uitpakkende ronde verder. Waar blijft de rest van de oppositie? Zijn ze nou echt niet in staat om deze kibbelende coalitie naar huis te sturen? Als je zulke streken levert bij een werkgever in de “gewone” maatschappij dan sta je meteen op straat. Maar nee, niet onze Diederikje en Markje. Die staan boven alles en iedereen in dit land lijkt het wel. De ene kabinetscrisis na de andere wordt bezworen. En wie is hiervan de dupe? Juist, Jan met de korte achternaam. Alles maakt deze “regering” kapot. Vroeger kon je ervan verzekerd zijn dat je verzorgd werd van de wieg tot het graf. Tegenwoordig word je beroofd door de regering van de wieg tot het graf. O nee, ze noemen het belasting geloof ik. Maar ja, dat is gewoon een ander woord voor stelen. Maar stelen mag toch niet? Ja, dat klopt, dus daarom noemen ze de almaar stijgende prijzen belasting en dat mag kennelijk wel.

We zijn binnenkort met 17 miljoen Nederlanders. Er worden door deze “regering” miljarden euro’s overgemaakt, voor wat voor onzinnige dingen dan ook, naar Brussel. Als ze er hiervan 34 miljoen achterhouden, wat een schijntje is op deze miljarden, dan kunnen ze elke inwoner van Nederland 2 miljoen euro geven. In één klap alle armoede opgelost. De voedselbanken zijn overbodig, iedereen heeft zijn eigen PGB etc. etc. Ja mensen, zo simpel is het. Maar nee, dat gaat niet werken, want dan kan onze briljante regering geen arme burgertjes meer uitknijpen. Stel je voor, 17 miljoen inwoners die allemaal miljonair zijn. Dat is een nachtmerrie voor deze “regering”.

Ik zal wel doordraven, maar dat doet deze regering in ieder geval ook. Zolang ze Brussel maar over het bolletje blijven aaien door het braafste jongetje van de klas te zijn, is er in hun ogen niets aan de hand. En in Brussel vinden ze dat allemaal geweldig. Hun toekomst is in ieder geval verzekerd. In Brussel is het altijd kermis. Brusselse kermis, mede mogelijk gemaakt door onze zeer welwillende Diederikje Samson en Markje Rutte, alsmede de rest van onze ”lieflijke regering”.