Brief aan de Moslimwereld,

klaaso 23 mrt 2016

Als er iets heftigs met een grote inpact om je heen gebeurt, aan wie moet je dit dan adresseren?
Niemand voelt zich verantwoordelijk, maar toch hier mijn vraag:
Hoe komen sommige moslimgroepen toch zo vertwijfeld dat ze grijpen naar wanhoopsdaden die de wereld niet verenigt maar uit elkaar drijft?
Ik vraag “U” weinig, maar sta eens stil bij de toekomst van ons allemaal.
Knoop vriendschappen aan ook met anders denkende/(gelovende) mensen, Voedt je kinderen op zodat ze volwaardige burgers worden die respect voor een ieder hebben en vriendschappen aanknopen met alle andere Nederlanders (blauw, groen, paars, geel. blank of zwart). Maak van je eigen geloof geen angstcultuur en zonder je niet af, maar open je hart en laat het spreken. Zelf heb ik de angst dat als de terreur steeds naderbij komt en uiteindelijk ook in je eigen straat plaatsvindt, er iets veranderd in de mindset van mensen, waardoor verder geweld niet uitgesloten kan worden.
A.U.B. wordt allemaal wakker en steek uw hand in eigen boezem en verstop je niet achter discriminatie en andere onzin waar je achter kunt wegduiken. Kaart dit aan, maar blijf niet hangen in cultuurgebonden vriendengroepjes die geen begrip hebben voor andersdenkenden, diens eigendommen, waarden en normen. Verken je wereld en maak deze waarden en normen je eigen en na verloop van tijd wordt je automatisch een aanwinst voor deze maatschappij. Waardoor er deuren voor je open zullen gaan. Iedereen heeft de mogelijkheid zich te ontwikkelen, vrienden te maken en een fijn leven tegemoet te zien. Blijf niet hangen in je eigen cultuur door je af te sluiten voor de rest van de wereld. Bijna alle culturen waar eerst achterdochtig en met angst naar gekeken werd hebben zich na verloop van tijd bewezen als waardevolle toevoeging in onze veelkleurige maatschappij.
Uiteindelijk willen we allemaal vredig naast elkaar leven, van elkaar leren, elkaar hoog achten en beschermen tegen kwaadwillenden.
Sommige groepen verpesten het voor anderen die op hun beurt er op aangekeken worden. Daar is maar een remedie tegen en dat is je massaal uit te spreken tegen dit stelletje hufters dat de naam van Allah en zijn profeet en ook zijn aanhangers ten schande maakt.
Denk hier eens over na, en als u geen reden ziet om deze zieke geloofsfanaten iets in de weg te leggen verlaat dan heel snel dit land voor het uit de hand loopt en er uit naam van welke God/god dan ook verdere slachtoffers vallen.
Waardeer dit mooie land,…
Vrede zij met ons allen