Borsten, hè bah!

Timmie 14 mrt 2016

Dus Folia, huisblad van de HvA, schrijft een prima artikel over de Boobie Bible – ‘een verzameling foto’s van ontblote boezems om het taboe op borsten te doen verdwijnen’ – en maakt vervolgens een cover met (hoe verzinnen ze het!1!) ontblote borsten. Ja hallo Folia, dat is dus niet de bedoeling hè. Bezoekers van de aanstaande open dag zouden weleens ‘afgeschrikt kunnen worden door die cover.’ Aldus Ietje ‘Erdogan van de Weesperzijde’ Veldman, chef papierversnipperaars bij de HvA.

Het mooie aan deze boobie-gate is dat de ironie zich centimeters diep in de kuit van het HvA-politburo heeft vastgebeten, en dat ze het gewoon niet doorhebben, verdoofd als ze zijn door de cocktail aan goede bedoelingen en politieke correctheid die ze zichzelf hebben ingespoten.

Het zegt ook veel over het beeld dat de HvA heeft van haar toekomstige studenten. Dat zijn kwetsbare weekdiertjes die jankend naar de uitgang hollen bij het zien van twee tepels. God verhoede dat ze daar ooit aan blootgesteld worden! Laat ons, alwetenden en ridders van goede smaak, voor de kinderen bepalen wat toelaatbaar is en wat niet. Allah verhoede dat ze zelf nadenken, vragen stellen, zich verdiepen en laten informeren, en dan zelf tot een oordeel komen.

Stel, ik ben weer 18 jaar, en aankomend student, dan zou dit voor mij dus dé reden zijn niet voor de HvA te kiezen. Ik ga immers naar een hogeschool of universiteit om, in tegenstelling tot die vijf of zes jaar middelbare school, niet als een embryo behandeld te worden. En dan moet ik vandaag lezen dat alle Folia’s uit de schappen zijn weg-gegoebbelst, omdat ik weleens in shock zou kunnen raken van een stel jetsers.

‘De cover geeft niet weer wie wij zijn’, oreert Ietje. Ware woorden Ietje! Jullie staan inderdaad niet voor feminisme, debat en vrijheid van meningsuiting, maar voor censuur, preutsheid en paternalisme. Advies: vul die lege Folia-schappen op met boeken over stalinisme en weekdieren. Want dat is ‘wie’ jullie zijn.