Beter extra huursubsidie dan lestijden veranderen!

Jan-Maarten 9 mrt 2016

De NS heeft zijn zaakjes niet goed op orde, blaadjes op de rails, de winter komt op bezoek, of een te korte trein, al met al reizen met de NS is altijd één groot feest. We mogen dus blij zijn als er eens een trein rijdt. In 2016 gaat de NS ook nog even lekker de studenten pesten. Lestijden worden aangepast door een te groot materieeltekort bij de NS. Bijbanen kunnen we straks allemaal massaal opzeggen want we moeten studeren en reizen tot een uur of negen in de avond. En dan om een uur of elf willen wij, studenten, ook wel een keer onze snaveltjes dicht doen. Omdat een student niets meer kan bijverdienen wegens tijdgebrek zal het studenten-leenstelsel weer veranderd moeten worden.

Veewagons van 30 jaar geleden, die de NS stiekem al heeft verkocht, worden straks weer massaal van de rangeerterreinen gehaald. Dit mede omdat studenten niet meer op kamers kunnen wonen wegens de vervallen bijverdiensten. We moeten dus weer massaal gaan pendelen tussen het ouderlijk huis en school. Dit zorgt dus weer voor extra drukte in de trein en veel meer moederskindjes die gepamperd moeten worden.

De NS en de hoge scholen hebben gezegd dat ze misschien wel waardebonnen voor gratis patatjes of ander stations-voer willen uitdelen. Het Nederlandse volk mag dit allemaal gaan betalen want ja de NS houdt zich toch binnenkort niet meer bezig met die patatjes mayonaise? Ouders zullen hun kinderen dus anders moeten opvoeden, ze moeten uitleggen dat als je gaat studeren dat je dan eet op een station of op school.

De bron van dit alles

Mij is altijd geleerd dat je geen nieuwe schoenen moet weg gooien voordat je nieuwe hebt. Ik vind het bijzonder vreemd dat de heer van Boxtel, de bedenker van dit alles, kennelijk graag op blote voeten loopt. Hij gooit namelijk eerst zijn treinen weg voor dat hij nieuwe treinen heeft gekocht. Zou hij dan voeten van staal hebben of is hij misschien anders opgevoed?

Ik weet het zeker, als de NS studenten buiten de spits wil krijgen, kunnen ze beter een extra huursubsidie geven, bijvoorbeeld uit de bonussen van de topmannen. het aanpassen van de lestijden heeft echt geen enkele zin!