5 tips van een miljonair

ippe galama 7 mrt 2016

Nee, niet van mij. Ik ben geen miljonair, was het maar zo’n feest. Toch altijd al eens aan een blinkende ster in de Quote 500 willen vragen wat nu de make or break tips zijn voor succes. Afgelopen week kreeg ik de kans en ik dacht ik deel de antwoorden met jullie! Kunnen we mooi met zijn alle miljonair worden.

Tip één: ‘Kleed je naar de functie die je ambieert.’ Logisch natuurlijk, Jeroen Dijsselbloem is ook geen voorzitter van de Eurogroep geworden omdat hij op casual Friday met een Pikachu-onesie en roze Uggs door de gangen van het ministerie slofte. “haha nee, precies. Je hoeft geen inloop kast met dure pakken te hebben, maar zorg dat je minstens één goede zakelijke outfit hebt voor wanneer het echt telt. Een nette basis voor de rest”.

Staat genoteerd. Nummer twee? ‘Uitslapen en tv-kijken zijn een waste of time.’ “Uit onderzoek van journalist Murray Newlands blijkt dat van de honderd miljonairs die hij ooit interviewde er niet één uitslaapt!”. (Sowieso had je waarschijnlijk al het vermoeden dat het delen van kattenfilmpjes op facebook niet veel goeds deed voor je carrière.. Maar goed om het eens van een miljonair te horen, niet?). “Sta elke dag vroeg op, ontbijt goed en ga een uur sporten. Daarna voel je je fris en klaar om aan de slag te gaan.”

Dat brengt hem gelijk bij tip nummer drie. “Goed zorgen voor je lichaam is een must” Dit moet ook wel want op burgers en cola denkt je brein geen miljoenen bij elkaar. “Klopt, daarnaast heb je energie nodig voor lange werkdagen en een gezonde uitstraling wekt een positieve indruk. Daadkracht telt in het bedrijfsleven." Dus je moet vaker naar de sportschool dan de traditionele drie dagen in Januari.

Verder?: ‘Gun anderen hun succes’. “Dat siert je, maakt je een interessante partner en het getuigd van een betrouwbare persoonlijkheid. Een negatief beeld van een ander schetsen om jezelf knapper te laten lijken werkt averechts”. Anderen helpen maakt je zelfverzekerd overkomen wat je op den duur altijd op positieve wijze terugziet.

En tot slot: ‘Blijf jezelf opleiden.’ “Wie denkt er te zijn, heeft al verloren” je weet nooit alles. Luister bijvoorbeeld is naar een audioboek in plaats van, voor de honderdste keer, dezelfde muziek playlist of kijk een TED Talk in plaats van een herhaling van The Hills.

Nou? tot in het april nummer dan maar? Succes!