1200 calorieën

Thamarelizabeth 14 mrt 2016

‘Ja maar, ik had al zóó lang geen biertje meer gehad en het was zo gezellig’. M’n personal trainer lacht als een boer met kiespijn. Ja, personal trainer kan ik hem zo onderhand wel noemen.

Dagelijks word ik bestookt met appjes hoe het gaat, of ik mijn oefeningen wel heb gedaan, of ik me aan de 1200 calorieën houd en of ik nu eindelijk eens batterijen heb gekocht voor mijn weegschaal. Tien kilo afvallen in negen maanden. Het klinkt zó simpel, maar hoeveel punten appeltaart, milka oreo en patatjes met ik tot nu toe wel niet heb moeten afwijzen… En ik ben nog niet eens op eenvierde van het aantal afgevallen kilo’s. De komende maanden worden een hel.

‘Als je er een ritme van maakt, wordt sporten écht leuk.’ Ik kan me niet voorstellen dat ik sporten óóit leuk vind. Tenzij je half kotsend door het Vondelpark rennen en ingehaald worden door huppelende Juppen in hun veel te dure sportoutfitjes verstaat onder leuk, maar dat zal hij waarschijnlijk niet bedoelen.

‘Bovendien wil je er toch ka-pot lekker uitzien op het feestje van je ouders en de bruiloft van je zus?’ zegt ‘ie, terwijl hij een grote slok neemt van zijn Spa Rood met citroen. Hij heeft gelijk. Ik wil een Pippa Middleton-kont op de bruiloft van mijn zus. ‘Ja, en dat gaat niet lukken als je wekelijks bier blijft drinken en chocola blijft eten.’ Ik huil van binnen. Mijn hele vriendengroep heeft me al verbannen uit hun leven, omdat ik elk biertje afwijs en alleen nog maar cola light drink. Ik had me zelf ook niet meer als vriendin willen hebben. De beschrijving student verdien ik niet. Welke student drinkt er nu geen bier, staat vroeg op om te sporten en heeft pizza uit zijn leven verbannen? Precies, geen één.

En toch moet ik nu even schijt hebben aan het feit dat ik nu niet de doorsnee student ben. Ik moét en zal er goed uitzien op die bruiloft. Koste wat het kost. Volgend jaar mag ik tijdens pasen weer 10.000 paaseitjes eten, maar nu ga ik eerst mijn hardloopschoenen zoeken en mijn sportbroek uit de wasmand vissen. M’n personal trainer zal trots op me zijn.