♫♫ Tout Doucement ♫♫

Harrie Schröder 12 feb 2016

Hebt jij ook wel eens een liedje dat in je hoofd zit en die je dan zachtjes fluit of neuriet zomaar gedachteloos.

Zoals het liedje “tout doucement” een Franse gezongen liedje te vinden op YouTube in de versie van Star academy 5 door Jeremy et Magalie.
Het zat in mijn hoofd toen ik naar het NPO Politiek kanaal keek waar voor de zoveelste keer Rutte zich moest verantwoorden voor het te voeren beleid t.o.v. het asielbeleid.

Ik zoemde het liedje zachtjes binnensmonds , kijkend , luisterend en meewarig het hoofd schuddend. Waar leven deze politici eigenlijk vroeg ik me af gaan ze nooit naar de stad komen ze nooit op de weg? hebben ze wel buren en met welke vrienden gaan ze eigenlijk om?

Het grootste probleem waar men in Europa voor staat sinds , durf ik wel te zeggen, na de Tweede Wereld oorlog en men leest een “fractie standpunt” voor.
Zacht zoemde ik nogmaals het liedje , het gaf rust en afstand met wat ik zag en hoorde.
Men wil hotspots in Turkije en Griekenland inrichten en het “plan Samson” werd ook nog even toegelicht.
Diederik Samson gaf toe dat het eigenlijk niet van hem was maar overal een stukje vandaan geplukt onder andere van Angela Merkel de Duitse Bondkanselier.
Toen begon ik zachtjes te zingen ♫ doucement want wat men nu toch wel zou moeten weten is dat haar opvattingen en hersenspinsels de Wereld een stuk verder naar een totale chaos hebben gebracht.

Rutte zat in de kamer en luisterde met een half oor de standpunten die waren toch altijd hetzelfde en hij Facebookte er flink op los en liet het soms aan de heer Dijkhof lezen die naast hem zat met soms een interne grapje tussen die twee. Tja wat moesten ze anders doen om de tijd te doden , jammer.
Alleen Wilders maakte de boel weer scherp maar ook hij verzande in herhalingen en standpunten.

Het grootste probleem van na de Tweede Wereld oorlog met politici die geen visie en oplossing hebben en, waar we volgens mij binnen vijf jaar de gevolgen kunnen zien, gaat “tout doucement ” geleidelijk over in het liedje van Rocco Granata “Buona notte Bambino 1993 “.
Ach en met carnaval nog een beetje in het bloed valt alles nog wel mee.

♫♫ Er staat een paard in de gang ja ja een paard in de gang. Alaaf, alaaf, alaaf.