Pap

Johan.Jong 12 feb 2016

“Pap, wanneer heb je je voor het laatst gewassen?” “Vanmorgen natuurlijk.” “Pap, waar zijn dan alle vuile washandjes en handdoeken?” “Lieverd die heb ik al gewassen in de wasmachine.” “Pap, waarom heb je al drie dagen dezelfde kleding aan?” “Hoe kom je daar nou bij lieverd, ik heb dit vanmorgen schoon aangetrokken.” “Pap, weet je welke dag het is vandaag?” “Natuurlijk weet ik dat lieverd, ik ga even aan tafel zitten. Het is vandaag zaterdag 14 maart 2015.” “Pap, ik zag wel dat je eerst naar de krant keek voor je de dag en datum op zei.” “Hoe kom je daar nou bij lieverd, ik ben gewoon een beetje moe."

“Hoi pap, hoe gaat het met je?” “Goed hoor lieverd, maar wat ben je laat ik wilde net naar bed toe gaan.” “Pap het is 11 uur in de ochtend.” “Hoe kom je daar nu bij lieverd? Ik heb het huishouden al gedaan en al gegeten dus ik ga lekker naar bed.” “Pap, ik ga boven even je bed verschonen als jij alvast een kopje koffie zet kunnen we zo samen een bakkie doen.” “Hallo lieverd, gezellig dat je er bent maar wat ben je laat ik wilde net naar bed toe gaan.” “Pap, ik was er al hoor, ik was alleen even je bed aan het verschonen om daarna een kopje koffie met je te drinken.” “Lieverd ik heb je al weken niet gezien. Zal ik even een kopje koffie voor ons zetten en blijf je eten dan kan ik daarna lekker naar bed toe gaan.”

“Hoi pap, je gaat vandaag verhuizen.” “Waar ga ik dan naartoe lieverd?.” “Pap, je gaat naar een woonzorgcentrum, weet je nog dat we daar zijn wezen kijken?” “Lieverd je bedoeld bij al die gekken, daar ga ik nooit van mijn leven heen, zo gek ben ik nog niet.”

“Pap, ik ga naar huis, je gaat zo eten.”“Ik ga met je mee lieverd.” “Pap, dat kan niet je woont nu hier.”

Met tranen in haar ogen loopt ze de gang op en doet de deur achter zich dicht, ze hoort haar pa schreeuwen in de gang. Ze loopt moedig door en weet dat haar pa in goede handen is en dat hij hier zijn plekje wel zal vinden en gelukkig wordt op zijn mannier. Ze draait zich nog 1 keer om.

“IK HOU VAN JE PAP!” Hij kijkt op. “IK OOK VAN JOU LIEVERD!”