Hoe onbekenden, bekenden worden

Patricia_Enjoyeverysunrise 18 feb 2016

Out with the old, in with the new. Dat was mijn motto toen de grond onder mijn voeten leek te verdwijnen bij het op de klippen lopen van mijn relatie. Ctrl + Alt +Del, doorgaan en opnieuw beginnen. En wat is nu een betere plaats om dat te doen dan via Marktplaats?

Ik begon voorzichtig. Voor 2 bureaus was geen plek meer in mijn nieuwe woning, dus een bureau ging erop. Een alleraardigst stel met hun 6-jarige dochtertje kwam langs. De jongedame glunderde van oor tot oor want, zo vertelde zij, het bureau was voor haar en haar papa in hun gezamenlijke werkkamer. Volgende stap waren mijn banken en salontafel. Een jongen van rond mijn leeftijd nam contact op. Zijn collega zat in een soortgelijke situatie. Omdat zijn collega wat huiverig was om op deze manier iets te kopen, kwam hij mee. Binnen 5 minuten waren ze op de bank neergeploft en riepen “doe mij maar een kopje koffie Patries!”. Die banken waren helemaal goedgekeurd dus en naast de salontafel vroegen ze of ze ook de eettafel over konden nemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, weg is weg. Tijd voor een nieuwe tafel.

Voor de helft van de opbrengst van mijn oude tafel vond ik een nieuwe via dezelfde website. Als ik dan toch bezig was, zocht ik ook gelijk maar een bank en een bed. Via SnappCar huurde ik een bestelbusje van een zeer vriendelijke mevrouw die chronisch ziek was, maar die vertelde dat ze door het regelmatig verhuren toch het onderhoud van haar auto kon betalen. Mijn eigen bed verkocht ik aan een man uit Polen die het graag wilde ophalen voor hij weer een paar dagen naar zijn eigen land ging. Met een nauwelijks gebruikte naaimachine die ik nog ergens in een doos vond, maakte ik een dochter blij die het haar moeder als cadeau wilde geven omdat die van haar stuk gegaan was.

Nadat deze laatste was opgehaald, maakte ik de balans op. Financieel gezien had ik zo goed als quitte gedraaid, maar veel meer bleven me de mensen bij die ik had ontmoet. Totaal onbekenden die door zoiets simpels bekenden lijken te worden. Ze tonen interesse in jouw verhaal, jij in dat van hen. Je leeft met elkaar mee en je helpt elkaar, soms door geld, soms door spullen waar jij de waarde niet meer van ziet. Internet versterkt de individualisering? Voor mij doet het juist het tegenovergestelde!

Meer positiviteit? Enjoyeverysunrise.wordpress.com