Held op slofsokken

Daar zit je te relaxen. Muziekje aan, Luxury Lotus Litchi maskertje op – dat best aan t prikken is, maar: NIET aanzitten anders verprutst ‘t-, badjas aan, kaarsjes aan, gebreide sloffen. Je weet wel..of niet. Dan ben je waarschijnlijk nog niet boven de 30 en nu lekker aan het los gaan in de stad. Tja, waarom eigenlijk niet..oh ja ik ben 34, gesetteld en vind dit lekker. Terug naar de bank. Alles was relaxt, zenn, chill zoals mijn tien jaar jongere nichtje zou zeggen. Beetje karaoke’en. (Tja die zangdroom hè).
Klabam.
De poort. Keihard open en dicht. M’n adem stokt..muziek uit. Draai me om en kijk naar buiten. Alleen maar zwart. Niks. Naja, dat denk ik. Naja dat HOOP ik. Buiten zie je namelijk helemaal niets. Alleen maar zwart. Doemscenario’s komen op. Wie, wat is ‘t? M’n vriend (jonger dan 30 dus volledig verantwoord niet thuis)? Iemand die me wil vermoorden? Iemand die heel dronken is en me wil vermoorden? Iemand die heel dronken is, me wil vermoorden en daarna alles steelt? Of misschien nog wel het ergste: een bekende? Een bekende, die mij panisch door mijn huis ziet lopen. Met m’n Luxury Lotus masker, dat eruit ziet alsof ik een citrusvrucht met pitjes en al op m’n hoofd heb gesmeerd. Met m’n te grote badjas en m’n slofsokken. Nat haar strak naar achteren, bh-loos. Iemand die me dus net -vol passie en alle rare gezichten die ik daarbij trek- heeft horen zingen. M’n beste dansmoves heeft zien doen, die in m’n hoofd vet strak zijn en echt een enorme hit kunnen worden op YouTube. Iemand die heeft gezien dat ik in m’n hangstoel net deed alsof ik Miley Cyrus op haar sloopkogel was, maar dan met ochtendjas, slofsokken en een masker. Voordeel van de huidige staat, is dat mijn verschijning iedereen zou afschrikken en gewoon keihard weg zou rennen (als het een inbreker zou zijn met mijn genen dan hè)
Ik bel m’n vriend en hoor dat hij het niet is -of er moet een feest in de tuin plaatsvinden, maar gezien de tuin het formaat van een postzegel heeft, had ik dat vast wel gemerkt. “Kijk dan”, is het advies. KIJK dan? HALLO Ik heb in alle haast de gordijnen naar beneden getrokken om maar niet naar buiten te hoeven kijken. Met mijn telefoon loop ik naar de achterdeur. Arm voor m’n bh-loze borst. Telefoonlampje aan. Deur van het slot en een hele diepe adem. Ik schijn in het gangetje, zie niets, deur dicht en op slot. Zo, held die ik ben. Ik zet de muziek nog iets harder, doe de gordijnen nog iets verder dicht en kruip nog verder in m’n badjas. Heerlijk zo’n avond..