Groenland ipv Quantanamo

Als het al vermeldenswaardig is wanneer een Belg aanbeveelt om Quantanamo voor detentie van migranten te gebruiken, dan is onderstaand plan dat toch zeker ook.
Groenland, ideaal voor opvang van migranten.
Laat aannemers van de EU, 5 of 6 semipermanente steden bouwen op Groenland, met hulp van een aantal van de vele ‘goed opgeleide’ vreemdelingen die blijkbaar voor iets op de vlucht zijn . Houdt daarbij rekening met het gemiddelde niveau van voorzieningen waaraan de mensen die naar Europa migreren gewend zijn.
Pak overal in Europa alle migranten op en vervoer ze naar Groenland en verdeel ze over deze nieuw gebouwde steden. In een eerste opvang zal blijken welke groepen bij elkaar passen en zo moeten ze vervolgens gehuisvest worden. Als het niet van bovenaf geregeld wordt, dan zoeken ze dat zelf overigens wel uit.
Een economie zullen ze daar niet kunnen opbouwen, maar een economie kunnen ze wel breken in de landen waar ze in Europa heen wilden.
Consequentie is, dat de Europese Unie dus in hun onderhoud moet voorzien. Dat zou in de verschillende favoriete landen niet anders geworden zijn.
Na de huisvesting kunnen de migranten netjes geregistreerd en ingedeeld worden. De landen in Europa die behoefte hebben aan aanvulling van hun inwoning, kunnen nu zelf kijken of ze van de geregistreerde migranten bepaalde groepen willen adopteren en dus asiel willen verstrekken.
Groenland zal met 2 miljoen nieuwe bewoners nog steeds het dunst bevolkte land zijn. (onderdeel van het koninkrijk Denemarken.)
Groot voordeel van deze aanpak is, dat de toestroom van migranten heel snel zal opdrogen. Europa kan dan pas bekijken wat er aan opvang in de regio (Jordanië, Turkije) gedaan kan worden om daar de kwaliteit te verbeteren.
Probleem opgelost. Iedereen blij, behalve misschien de bitchy Deense ambassadrice die ik telefonisch voor dit plan probeerde te interesseren.