Een wereld zonder geld en angst voor het onbekende

Peter72932 17 feb 2016

Het is vooral de angst voor het onbekende waardoor mensen het voor onmogelijk beschouwen dat er een wereld zonder geld mogelijk is en zelfs veel beter.
Als ik tegen mensen begin over het feit dat ik een wereld zonder geld wil hebben, hoor ik veel uitlopende excuses waarom mensen denken dat het niet mogelijk is.
Hieronder een aantal uitspraken.
1. We gaan dan zeker weer terug naar de oertijd en zelf ons vlees moeten vangen en slachten.
2. Dan moeten we zeker gaan ruilen.
3. Iedereen wil dan in het grootste huis komen te wonen.
4. Dan moet ik zeker hard gaan werken zodat andere te eten hebben terwijl die niets willen doen.
5. Je hebt toch een verzekering nodig voor als er iets stuk gaat.
6. Hoe kan ik dan iets kopen in de winkel.
En zo zijn er nog genoeg excuses om maar niet aan de mogelijkheid te hoeven denken dat er een andere betere wereld zou kunnen bestaan.
Maar al deze uitspraken kan ik ontkrachten.
Bij 1 is het antwoord heel simpel nee we gaan niet terug naar de oertijd we hoeven niet zelf ons eten te vangen en te slachten behalve als je dat een keer wilt doen en in een slachthuis komt helpen.
2. Nee, we hoeven niet te ruilen om aan spullen te komen. Onderling spullen ruilen omdat de 1 iets heeft wat de ander leuk vind en andersom mag natuurlijk wel, zolang het maar geen handels oogmerk heeft.
3 Iedereen die nu woonruimte heeft zal daar in eerste instantie blijven wonen, we zullen eerst moeten zorgen dat iedereen die nog geen woning heeft ook woonruimte krijgt.
Het zal aan de omgeving liggen hoe de woningbouw eruit komt te zien.
In de toekomst zal de woningbouw er waarschijnlijk wel iets anders uit komen te zien, mensen krijgen meer eigen keuze van bouw en er zal meer energie opwekkende materialen gebruikt gaan worden.
4. Is het nu dan zoveel anders? Het maakt niet uit hoe je het bekijkt maar bij alles wat je tegenwoordig doet moet er belasting betaald worden voor de arbeid die je verricht en voor de spullen die je van je verdiende loon koopt.
5. In een wereld zonder geld is een verzekering overbodig omdat als er iets stuk gaat of dat je huis afbrand het vervangen zal moeten worden. Datgene wat stuk is zal vervangen moeten worden en het huis zal herbouwd moeten worden maar dan zonder dat je op de uitkering van de verzekering hoeft te wachten.
6. Je koopt niets meer in de winkel je kunt alles gratis afhalen wat je nodig hebt net als nu maar dan zonder ervoor te betalen.
Voor meer info zie: http://eenwereldzondergeld.blogspot.nl/