De afval berg

Daar bevindt ik me dan gebukt bij het prullenbakje van de wc, lege wc-rolletjes te scheiden van het overige afval.
Ik was al niet enthousiast over het hele “verplichte” afval scheiden van onze gemeente maar ik heb nu wel het dieptepunt bereikt.

Sinds het heugelijke nieuws mij vorig jaar bereikte via de post heb ik het voor mij uitgeschoven. Tot ik er echt niet meer omheen kon ben ik me erin gaan verdiepen, ik heb nog een recycle-bak gekocht. Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt niks tegen afval scheiden of een “groener” milieu maar op een flat is het gewoon waardeloos.
Je hebt er de ruimte niet voor en met 3 kinderen is het ook niet handig want dan sta je net als de milieupolitie al het afval nog een keer uit te pluizen omdat ze het toch niet geheel snappen.

Nu er geld om het hoekje bij komt kijken moet ik er toch aan geloven, ook ik wil straks niks meer betalen. Hoeveel weerstand ik ook had, op 1 januari ging ik fanatiek van start en liep ik als een waakhond iedereen achterna. Ik had zelfs een app waar ik alles op kon vinden en bij twijfel raadpleegde ik hem.
Ik was niet de enige die er zo fanatiek mee bezig was, want overal in Veenendaal ging het over het afval scheiden. Er besproken wat een ieder in de plasticbak stopt en wat je vooral er niet in mocht doen.
En ik was niet alleen besmet met het “scheidings-virus” maar mijn man inmiddels ook.
Het toppunt was bereikt toen mijn man thuis kwam en mij toe fluisterde: “Ik weet nu wel waarom de buren maar 1 rest-afval zak hebben in de week!, ik zag wat hun allemaal in hun plastic afvalzak stoppen”
Op zich is dat al erg maar ik wilde het weten…. “wat dan allemaal!”

Nu 2 maanden verder is mijn enthousiasme weer aardig getemperd, ik vind het vies, onhandig en vooral veel werk. Een paar keer per week sleep ik met zakken vol vieze luiers naar het kinderdagverblijf in de hoop dat het wat oplevert. Ergens hoop ik dat het veel ellende oplevert en dat het volgend jaar weer stopt. Dan beloof ik echt dat ik wel weer wat beter zal opletten wat ik met mijn afval doe maar wil ik niet meer slepen met luier zakken en prullenbakjes ontleden……Beloofd