3 dingen die vervelend zijn

boaskalma 2 feb 2016

Er zijn drie dingen waar ik heel slecht tegen kan: mensen die vals spelen, mensen die conducteurs in elkaar slaan en mensen die geen normaal gesprek kunnen voeren. Momenteel is vooral die laatste groep in het nieuws. Ik ben dan wel een zestien jarige zonder telefoon, maar ik heb al genoeg van de wereld gezien om te weten dat Nederland een van de beste landen ter wereld is. En toch willen we er alles aan doen om te zorgen dat er geen vluchtelingen naar onze gemeente komen. Sommigen vinden auto’s in brand steken en dode biggen ophangen aan bomen blijkbaar heel normaal. Als je daarmee zorgt dat die mensen wegblijven. Ikzelf ben niet tegen, maar ook niet vóór vluchtelingen. Ik neem aan, dat vluchtelingen het liefst niet naar Nederland of Europa in het algemeen gaan. Mij zie je dus nergens in de buurt van Geert Wilders of in de buurt van een “say it loud, say it clear!” demonstratie.
In mijn gemeente zitten ook vluchtelingen en hier is de pleuris niet uitgebroken. Het kan dus wel, een zonder kleinschalige burgeroorlog te beginnen. Nou doen mensen in mijn buurt sowieso niet moeilijk over veel onderwerpen. Bijvoorbeeld als er een boom op de erfgrens staat, gaan wij De Rijdende Rechter er niet voor bellen. Maar op andere plekken in het land wordt De Rijdende Rechter wel ingeschakeld en wordt het gemeentehuis bekogeld met bakstenen tijdens de vluchtelingen vergadering.
Als we het toch over mijn ergernissen hebben, ga ik maar gelijk verder met punt twee: mensen die conducteurs in elkaar slaan. Ik moet toegeven, dat ik heb de ergernis niet helemaal goed geformuleerd heb. Ik bedoel eigenlijk mensen die conducteurs, politieagenten, brandweermannen, hulpverleners en wegbeheerders in elkaar slaan of mensen die ambulances, brandweerauto’s, politieauto’s of treinen vernielen. Naar mijn mening mogen die mensen een permanent treinverbod krijgen of laten we gewoon hun huis afbranden. Dat soort mensen hebben namelijk al genoeg belastinggeld gekost. Voor het geval dat mensen denken, dat ik in de Bijlmer de enige werkende ben, die roept dat de overheid teveel belasting uitgeeft, dat ben ik niet! Ik ben de 16-jarige zonder telefoon, met een 3d printer en met een modaal jaarsalaris op mijn spaarrekening. Ik vind het prima, dat de overheid geld uitgeeft. Ik vind het alleen vervelend dat het naar dit doel gaat. Dus denk de volgende keer iets beter na, als jij met een baksteen in je hand staat.