Lekkere vlechten.

erna's blog 22 jan 2016

Er is een revolutie op haar gebied gaande, het nieuwste van het nieuwste “the manbraid” of om het simpel en lekker Hollands te houden ‘de mannenvlecht’.
Heb je alles gehad, komt er iemand op het idee om nog een stapje verder te gaan, hoe vernieuwend.
Maar wacht eens even, vernieuwend?
Als ik mijn naslag werk er op na kijk is het helemaal niet zo nieuw, want waar zou Obelix zijn zonder vlechten, de dikke Galiér was met recht een voorloper van de hedendaagse vlechttrend.
Wat dacht je van de Vikingen, woeste wilde mannen met dikke baarden en strakke vlechten en daar bovenop een helm met horens, hoe stoer en lekker is dat dan, om nog maar te zwijgen van de heerlijke gebruinde indianen die hun vlechten versierden met adelaars veren, zo’n Winnetoe had in die tijd dus ook al verstand van what’s hot and what’s not.
Dan hebben we nog onze hedendaagse witte indiaan Cody Lundin van het programma dual survivor, deze naturelover loopt op blote voeten en in een korte broek door weer en wind, maar pas aan zijn vlechten kan je zien dat het een echte man is , een hele stoere, want een man die het aan kan om vlechten te dragen is echt stoer, niet voor niks zijn het de echte mannen zoals hierboven vermeld, de Galiérs, de Vikingen en de Indianen die de pijn kunnen verdragen van het invlechten.
Wij vrouwen zijn het gewent, al van jongs af aan wordt er aan ons haar getrokken, menig moeder heeft de Asianlook op haar dochter toe gepast, door zo’n strakke staart aan beide kanten te maken zodat je ogen er schuin van gingen staan, of de verbaasde look doordat al je haar achterover werd getrokken totdat je wenkbrauwen tot aan je oorspronkelijke haarlijn reikte, wij vrouwen kennen de pijn van Bo Derek, maar ondergingen het met de zekerheid dat ook wij er even begeerlijk als Bo uit zouden zien met onze hoofd vol kleine vlechtjes, wij zijn gehard, maar of de hedendaagse man hier op voorbereid is, ik weet het niet.
Je moet echt wel een beetje Getto zijn, want ja, the boys in tha hood, de tuff guys die vlochten hun haar al lang geleden in, die konden het aan.
Of onze hipster dit aan kan, ik weet het niet, maar het gezegde luid ‘wie mooi wil gaan, moet pijn doorstaan’, dus mannen bijt op je tanden, wil je stoer en hip voor de dag komen dan moet je volharden, want ik moet zeggen, het staat eigenlijk helemaal niet zo verkeerd,ik bedoel een Jared Leto of een Brad pitt met vlechten, dat is best lekker als je het mij vraagt, maar om nou te zeggen dat het vernieuwend is,nee!