Happy Ending

Cas van Vliet 11 jan 2016

Ambtenaar zijn in Amsterdam is zo slecht nog niet. De gemeente heeft namelijk bekend gemaakt dat een aantal ambtenaren dit jaar op onderzoek uit gaat in de massagesalons van onze hoofdstad. Tijdens dat onderzoek moet vastgesteld worden welke massagesalons (bij wet verboden) "happy endings" aanbieden aan hun klanten. Onze overheid vindt het namelijk niet zo leuk dat er Chinese masseuses bestaan die hun klanten graag een handmatig hoogtepunt bezorgen aan het einde van de massage.

De uitverkorenen die deze zware taak op zich mogen nemen hebben ongetwijfeld al bakken jaloezie over zich heen gekregen bij de koffieautomaat van het gemeentehuis. Ik zeg nadrukkelijk ‘zware taak’ omdat het niet makkelijk zal zijn het verboden aanbod van een jonge, Oosterse schone af te slaan, nadat ze net een uur lang je naakte lijf onder handen genomen heeft. Want afslaan is namelijk wat de ambtenaren moeten doen volgens de gemeente. "Als hem een ‘happy end’ wordt aangeboden, constateert hij een misstand." "Maar hij mag uiteraard niet op dit aanbod ingaan." Aldus de woordvoerder.

Dat is nou jammer. Gaat je werkgever je betalen om gemasseerd te worden in een van de vele oriëntaalse paradijzen van Amsterdam, mag je niet eens gebruik maken van de extra’s die daar soms op het menu staan. Gelukkig zal er, op de masseuse na natuurlijk, verder niemand aanwezig zijn in het donkere kamertje wanneer een Aziatische stem in gebroken Engels vraagt of je tegen extra betaling een handje geholpen wil worden met die enorme erectie die zich het afgelopen uur opgebouwd heeft. Een leugentje om bestwil is dus makkelijk gemaakt. En geef ze eens ongelijk, die Amsterdamse ambtenaren. Dag in dag uit allerlei gezeur en geklaag aan moeten horen van zowel het Nederlandse volk als de gemeente… dat levert een hoop stress op. Dit is een perfect moment om dat stress level eens flink te verlagen.

Ik ben benieuwd hoe veel controleurs in staat zijn om de ‘happy ending’ daadwerkelijk af te slaan. Iedereen houdt tenslotte van een vrolijk einde. Ook gemeenteambtenaren.