Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam is begonnen. Mag ik ff. een teiltje?
Wat was dat slecht. Op papier een goede cast, maar in de praktijk acteerniveau van de onderste plank. Mag ik dat zo zeggen? Ja, dat mag ik zo zeggen.

Cees Geel en Mark van Eeuwen hebben inmiddels een aardige acteerstaat van dienst, zou je zeggen. Jammer dat Cees denkt weg te komen met acteerwerk op ‘Flodder’ niveau. Mark heeft zelfs een keer op het witte doek naast Sir Anthony Hopkins geschitterd, maar keert in ‘mijn’ stad weer terug op zijn oude bedenkelijke GTST niveau. Huub Stapel steekt er met acteerwerk met kop en schouders bovenuit, maar die speelt in de serie dan ook een onkreukbare leidinggevende en van leidinggevenden wordt verwacht dat ze er met kop en schouders bovenuit steken. In niets in Flikken doet hij me denken aan een echte Rotterdammer, maar hij heeft het wel in zich en heeft dat bewezen als ex-Johnny Flodder; hard, grote muil en geen gezeik. Ik mag Huub wel. Maryam Hassouni heb ik niet veel gezien; veel kan ik niet over haar zeggen, behalve dan dat ik haar vroeger als Dunya in ‘Dunya en Desi’ wel goed vond. Zit er in de gehele cast nota bene één echte Rotterdammer die goed kan acteren, spreekt ie zeer matig Rotterdams en blijkt ie ook nog eens de Mark M. politiemol van het te team zijn. Vind ik jammer; er bestaan geen slechte Rotterdammers.

Toegegeven; in Rotterdam is veel politiewerk te doen, maar in één aflevering zware mishandeling, kidnapping van politieagenten door een stel B-acteurs en een moordende politieagent in een Chinees restaurant vind ik teveel Miami Vice. Laten we wel ff. nuchter blijven; we zijn in Rotterdam.

Houdt deze klaagzang in dat ik eenzijdig de stekker uit Flikken Rotterdam trek en niet meer kijk? Nee, dat gaat te ver; ik vind het tóch fijn om aan te gluren, simpelweg omdat het ‘mijn’ Rotterdam is en dat garant staat voor prachtige plaatjes.
Komende vrijdagavonden zit ik op de bank ‘ontdek-je-plekje’ te spelen, en denk ik die flikken wel weg. Op dat lekkere blonde kalletje na dan. Maar let op; die wordt natuurlijk voor Mark.