Bowie bedankt!

Koen van Enkhuizen 12 jan 2016

Tja, THE NEXT DAY na de bekendmaking van het tragische overlijden van de Britse popster David Bowie, wil ik toch ook mijn oprechte SORROW nog even delen.
Mijn allereerste kennismaking met de muziek van deze REBEL REBEL had ik zo eind jaren ’70. Via de naalden van de platenspelers van mijn oudere zus en mijn BIG BROTHER werd ik muzikaal geïnjecteerd. Naast de Rolling Stones, Deep Purple en Queen was daar ook David Bowie. Ik was negen jaar jong en een ABSOLUTE BEGINNER op muziekgebied en ik vond Bowie destijds niet echt leuk. Later, toen ik groot was, ben ik zijn werk wel gaan waarderen. Ik luisterde echt niet DAY-IN DAY-OUT naar zijn platen, maar hij werd toch één van mijn muzikale HEROES. Hij brak in 1969 door met SPACE ODDITY maar al gauw was duidelijk dat zijn carrière wel iets langer zou duren dan FIVE YEARS.
In de vroege jaren ’70 waren er wat CHANGES in het uiterlijk van THE JEAN GENIE en zo werd bijvoorbeeld ZIGGY STARDUST een alter ego. Hij was eigenwijs, ging meestal zijn eigen gang en liep soms UP THE HILL BACKWARDS.
FASHION speelde een hele grote rol in zijn GOLDEN YEARS en het bracht hem bijzonder veel FAME.
Zijn sexuele voorkeur was soms wat onduidelijk; hij was LOVING THE ALIEN, maar hij zong ook over een schattige CHINA GIRL. Verder had de veelzijdige zanger iets met BLUE JEAN en LADY STARDUST. Hij hield ook wel van dieren, vooral van DIAMOND DOGS.
David Bowie heeft zijn leven wel geleefd; hij was wel eens LAZARUS en bedreef MODERN LOVE, soms zelfs met YOUNG AMERICANS. Het leek soms wel ROCK ’N ROLL SUICIDE.
Enkele dagen na de release van zijn laatste album is hij afgelopen SUNDAY op 69-jarige leeftijd overleden.
Als een soort “Major Tom” is hij nu aan zijn laatste FANTASTIC VOYAGE begonnen.
Zijn lichaam zal vergaan tot ASHES TO ASHES, maar zijn ziel zal het universum mooier maken.
Hij krijgt zijn eigen BLACKSTAR in de hemel en wellicht constateert hij dan alsnog dat er LIFE ON MARS is. En terwijl de STARMAN zelf THE PRETTIEST STAR aan de hemel is, TIME WILL CRAWL op onze planeet.
Maar zijn SOUND AND VISION zal hier op Aarde gelukkig altijd blijven voortleven, dus laten we genieten van het fantastische oeuvre van David Bowie! Dus, van SUFFRAGETTE CITY tot NEUKÖLN, van WARSZAWA tot STATION TO STATION, LET’S DANCE!!!