Blauwe maandag

otje1967 19 jan 2016

We zitten er weer in, de blauwe maandag en het weer heef zich er goed op voorbereidt. Blauw van de kou richting kantoor met een strak blauwe hemel boven het pannetje die dit keer gehuld is in een blauwe muts.
Wat is dat toch? Een dag oormerken met blauwe maandag omdat er nog geen vakantie in zicht is, omdat het salaris nog even op zich laat wachten en omdat het buiten donker is als je richting werk gaat. Zeg maar de alledaagse sleur verpakt in een blauwe envelop, die we overigens weer mogen gebruiken daar de belastingdienst haar handen er van af heeft getrokken.
Wij mensen zijn daar goed in, een dag oormerken. Bekende wapenfeiten zijn de maandag wasdag, woensdag gehakt dag, secretaresse dag, rokjes dag, coltrui dag en niet te vergeten vader en moeder dag. Wat ik mij dan wel weer afvraag, wat doet zo’n dag met een mens. Ja, ik zag vanmorgen wel allemaal dezelfde slaaf van de baas gezichten en bespeurde geen verandering in staanplaats of zitplaats(NS gesproken). Ja een extra sjaal en een extra muts maar dat heeft niet veel te maken met een blauwe maandag tenzij je het letterlijk neemt want dan klopt het wel. Mensen zien blauw van de kou op het perron om vervolgens in de trein te ontdooien. Ook is blauwe maandag het gesprek van de dag en iedereen heeft er zijn of haar definitie voor. Als we dan toch kleuren aan het denken zijn, zou je ook kunnen zeggen, rode zondag met als definitie . De eerste zondag in de 1e hittegolf van het jaar waarbij men 1e graads brandwonden oploopt bij een uurtje zonnebad helaas hebben we hier dan weer over een variabele dag want niet elke zomer brengt ons een hittegolf. Kortom je weet eigenlijk niet wat je met zo’n dag aan moet dus, als ik voor mijzelf mag spreken, laat ik het lekker van mij af glijden. Doe niet mee aan die onzin en beschouw elke dag als een cadeautje waarbij je zelf wel het cadeautje moet uitpakken.
World according Otje