Vroeger was alles beter, toch?

RickBroers69 15 dec 2015

Vroeger, toen regenbogen nog zwart wit waren, je nog een snoepje kon kopen voor één cent bij de kruidenier en je bij de buren voor het raam televisie kon kijken, toen was alles beter jongen!

Vroeger was zeker niet alles beter, vroeger was alles cliché, eigenlijk zijn alle oude mensen cliché, ben ik over 50 jaar ook cliché? oh mijn god…

“Hoi ik ben Freek, 14 jaar oud en de muziek van vandaag is echt poep”
Ga voor de grap eens naar YouTube en zoek een filmpje op van een willekeurige “klassieker” van vroegah, een smells like team spirit, een Thrillertje of misschien zelfs een Waterloo. De reacties staan vol met “Born in the wrong generation”, vroeger (toen ik nog in de balzak van mijn vader zat) was de muziek zóóóó veel beter, vandaag de dag hebben wij alleen maar Nicki Minaj en Justin Bieber!

Hey Freek, hier een fun fact: Er bestaan momenteel duizenden bands die muziek maken en jij hebt ze nog lang niet allemaal geluisterd! Er worden nog steeds een heleboel rockmuziek meesterwerkjes op de wereld gezet (Denk: Arctic Monkeys, Foo Fighters en velen die niet bekend zijn) alleen jij doet gewoon niet de moeite ze te vinden. Ik kan begrijpen dat jij de muziek “van de radio” dikke vette prut vindt, ik ben er zelf ook geen fan van. Maar weet je Freekie-boy, in de tijd van Nirvana waren er ook een heleboel mensen die Kurt Cobain he-le-maal niks vonden, de meisjes met een Nirvana t-shirt die maar één nummer kennen zijn pas later uitgevonden.

De muziek van vroeger is helemaal niet beter, het zit allemaal in je hoofd.

Ik zag laatst een jongen van 10 jaar met een Ipad, een iphone 6 en een BALR trui. Toen ik zo oud was ging ik naar buiten om te voetballen met mijn vrienden! Deze generatie is “fucked up”!!!

Iedere oudere generatie vindt zijn eigen generatie het tofst, dat is gewoon een dingetje. In de tijd dat kinderen van 10 buiten aan het voetballen waren zeiden hun ouders weer “toen ik 10 was zat ik thuis en las ik een goed boek, deze generatie is niet-mieters”. De “goede-boek-lezers” hadden op hun beurt weer ouders die druk bezig waren met vrouwen onderdrukken en getinte mensen slaan met een zweep…of whatever ze in die tijd allemaal deden… good ‘ol days!

Dat is PRECIES waarom opa’s en oma’s zeggen dat “vroeger alles beter was” terwijl zij zelf tientallen kilometers moesten lopen om bevroren bloembollen te eten, klinkt leuk oma! En geloof mij, als jij en ik oude opa’s en oma’s zijn zullen wij luidkeels schreeuwen dat vroeger alles beter was.