Vernietig overlast, maar behoud de traditie!

.Antivuurwerkverbod 18 dec 2015

Beste lezer,

Wij van www.facebook.com/antivuurwerkverbod zetten ons in om de traditie, om op 31 december consumentenvuurwerk af te mogen steken, te behouden. Sinds enkele jaren neemt de druk van media en politiek op de traditie erg toe. Een totaalverbod is iets wat men maar al te graag wil bewerkstelligen! Wij van Antivuurwerkverbod zijn hier tegenstander van. Wij proberen alles vanuit een ander perspectief te bekijken.

Wij hebben als doel gesteld om de huidige afsteektijden, tussen 31 december 18:00 uur en 01 januari 02:00 uur te behouden. Dit is de helft van de tijden waarmee wij zelf zijn opgegroeid. Een groot verlies, maar een goede winst als we dit vast weten te houden!

Verder stellen wij dat wij tegen illegaal vuurwerk zijn. Dit vuurwerk is in Nederland niet toegestaan en wij zullen dan ook niets goedkeuren wat hier mee te maken heeft. Hierbij hoort ook de vroegtijdige overlast. Wij hopen dat onze leden eens goed gaan nadenken en het vroegtijdige afsteken zullen gaan staken, zodat het aantal klachten af zal gaan nemen.
Verder proberen wij onze leden aan te sporen om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Denk aan het dragen van een vuurwerkbril, het gebruik van een aansteeklont en het gebruiken van vuurwerk zoals het hoort!

Ook rekening houden met mens en dier hoort hierbij. Als iedereen die vuurwerk afsteekt even wacht met afsteken, totdat mens en dier zijn gepasseerd is er wat ons betreft al geen probleem meer. Tevens vragen wij iedereen rekening te houden met het afsteken bij woningen waar kleine kinderen wonen die al slapen.

Ook hebben wij een boodschap voor de media en de politiek. Zet alstublieft die gekleurde bril af. Het meldpunt vuurwerkoverlast bevat zoveel doublures dat nog niet eens de helft van de meldingen uniek is, tevens vragen wij om eens echte representatieve onderzoeken te doen en niet alleen met ouderen of links stemmende mensen als doelgroep. Schreeuwende politici als Arno Bonte worden op hun woord geloofd, terwijl de feiten die ze uiten op lucht zijn gebaseerd. Beste mensen in de politiek! Ga handhaven! Handhaaf de huidige regels, straf strenger en laat onze traditie bestaan.

Voor onze leden vragen wij alleen, zorg voor de traditie, heb de traditie lief en ga er zuinig mee om.

Vernietig overlast, maar vermoord nooit een traditie.. Een betere traditie begint bij ons allen….

www.facebook.com/antivuurwerkverbod