Topshow

Mark Aretz 21 dec 2015

Voetbal inside, het spraakmakende voetbalpraatprogramma dat wekelijks twee maal op TV komt bij de mannen zender RTL7 en waar aan een ronde tafel, door drie heren en een gast, steevast een beperkte voetballer, een voetbaltrainer met een te grote mond of een te groot salaris, een voetbal wedstrijd of een bestuurslid van een bond of club, volledig tot aan de grond worden afgebrand en neergesabeld onder het mom van een mening hebben of opbeurende kritiek, heeft nu ook een glossy magazine uitgegeven.
Een topshow volgens de presentator Genee, een partij onzin volgens de opper bromsnor Derksen en een goedbetaald bezigheid volgens de lachbek Van der Gijp. Een TV programma dat de prestigieuze Televizierring heeft gewonnen wat niemand voor mogelijk hield, waarvan een van de heren de Loden Loekie heeft gekregen voor een wanstaltig slechte en irritante reclamespot en waar de door onder hen uitgegeven voetbalboeken Gijp, Kieft en Topshow bestsellers zijn geworden met oplagen die in Nederland ongehoord hoog zijn en een schrijver van deze succes boeken die tot twee maal toe de NS Publieks prijs won. Je kan vinden wat je wilt van het programma, de heren aan tafel, de platte taal die ze uitkramen, de soms vernietigende mening die ze hebben, de hoogstaande voetbal analyses, de zelfbelangen die ze behartigen of de promotie die ze maken voor hun eigen producten maar een show die nu al zo lang op TV is met een vaste grote groep kijkers moet wel goed zijn en vermakelijk. Het feit dat naast het programma op TV ze ook een eigen website hebben, boeken uitgeven en nu ook een magazine uitgeven getuigt van klasse en schijnbaar een markt van voetballiefhebbers die naar het programma kijken en nu ook lezen. Tevens heeft dit programma, naast het voetbal geneuzel, een muziekartiest, Danny Vera, naar voren gebracht van internationale allure en ongekend hoog niveau.
Ik bekijk het programma graag, heb de uitzending bezocht, ik heb alle cd’s van Vera, heb de boeken gelezen en zojuist ook het magazine ingezien wat ik eerlijk gezegd een beetje tegen vind vallen omdat de inhoud eigenlijk een korte samenvatting is van stukken uit het programma op tv en uit de boeken, of te herleiden is naar reeds gegeven interviews. Ach, ik kan vinden wat ik er van vind maar ook dit zal weer een succes worden denk ik.