Ov-pech

Sabrine1991 1 dec 2015

Alles loopt op rolletjes; ik heb gedoucht én ontbeten, mijn bus gehaald, mijn fiets op slot gezet en mijn gelukssokken aan.

Omdat ik nog wel eens ov-pech heb, zorg ik ervoor dat ik:
a) Ten minste 25 euro op mijn ov-kaart heb staan.
b) Ik mijn reis check op 9292.nl + alle alternatieven voor het geval ik een aansluiting of zes mis.
c) Ik het nummer bij heb van een contactpersoon voor het geval plan a en b in het water vallen.
d) Ik een zakje om mijn telefoon heb, voor het geval deze ook in het water valt.

Kortom: na mij meerdere malen aan soortgelijke stenen gestoten te hebben, ben ik tot op het bot bewapend met back-up plannen. In 99% van de tijd gaat dit goed.
Vandaag niet.

Om 17:00 bereik ik, na twintig minuten in de stromende regen gelopen te hebben, de bushalte. Ik kijk op het busschema en zie dat ik de bus net heb gemist. Geen probleem, ik kan wachten.
Na een half uur voor mij uit gestaard te hebben, word ik onzeker en check ik nogmaals de tijden bij de bushalte. Mijn oog valt op een papiertje met een extra mededeling: wegens wegwerkzaamheden rijdt de bus niet. Neem de pendelbus aan de overzijde.
Dat was dus de bus die twee minuten geleden vertrok. Daarom keek de buschauffeur mij vragend aan. En ik maar denken dat ik sjans had.
Na wat vrienden gebeld te hebben met de vraag of ze toevallig ergens in de buurt van the middle of nowhere zijn, zie ik een buurtbusje aankomen. Ik aarzel geen moment en met een schilderij achter mij aan wapperend(want natuurlijk kom ik net van een schilderworkshop af) hol ik als een verzopen ov-slaaf naar de bus.
De chauffeur begroet mij enthousiast, blij dat hij vandaag twee mensen mag vervoeren, en ik prijs mezelf gelukkig.
Na de eindbestemming bereikt te hebben, kom ik erachter dat ik in de verkeerde bus zit. Ik reis dus weer mee terug en zie bij het uitstappen de pendelbus opnieuw voor mijn neus vertrekken.
Net wanneer ik overweeg mijn doek uit frustratie op de grond te gooien, word ik gebeld door een vriendin. Ze blijkt in de buurt te zitten en biedt mij een lift aan naar huis.
Om 22:00 ben ik dan eindelijk thuis (bedankt!). Moraal van het verhaal? Zorg ervoor dat je vrienden hebt.
Of een rijbewijs.