Nooit genoeg

“Minder!! Minder!! Minder!!”, riepen de aanhangers van Geert Wilders in koor en ik moet zeggen: Ze hadden groot gelijk. Het moet minder en kan minder. Stukken minder maar dan moet je wel het accent op de juiste plek leggen. Na dagen van meer, meer, meer wordt het tijd voor minder, minder, minder. Het was de afgelopen week: heel Holland smakt. We gingen weer volledig los: de allerhande was nog nooit zo dik geweest, voor onze boodschappenwagentjes gold het principe “vol is vol” niet en bij de slager mocht het ineens best een onsje meer zijn. We hadden een landelijk pinrecord (en toevallig of misschien ook niet toevallig) ook een warmterecord te pakken. Ja de crisis is definitief voorbij (voor de meeste van ons dan). De westerse variant van de homosapiens beginnen steeds meer te lijken op rupsje nooitgenoeg. We willen altijd maar meer, meer, meer. Het enige verschil met rupsje nooitgenoeg: Wij veranderen na het vele eetwerk niet in een mooie vlinder. Wij veranderen in een appel of een peer en laten de meeste van ons juist die vorm niet in gedachte hebben als ideaalbeeld. Het blijft een bijzonder ritueel. We eten lekker en (lekker) veel, cocoonen een paar dagen zonder dat deze handelswijze tot een wenselijke transformatie leidt. Zinloos dus al dat eten. Toch komen we deze maand allemaal een pondje (of meer) aan want de verleiding is in december gewoon niet te weerstaan. Met dank aan onze vrienden van de Jumbo, AH en de Lidl. We konden gewoon letterlijk en figuurlijk niet om al het lekkers heen.
Terwijl drie moedige DJ’s zich met sapkuurtjes lieten opsluiten in het glazen huis voor het goede doel, gooiden wij onze wagentjes vol voor ons eigen goede doel. Hamsteren!! Niet omdat er een strenge winter aan zit te komen want “those days are over” maar omdat we met zijn allen hebben bedacht dat kerst vooral draait om eten. Ik ben benieuwd hoe de kerstdagen worden behandeld tijdens de inburgeringscursus voor nieuwe medelanders.” Luister goed mensen met kerst vieren de Hollanders de geboorte van Jezus en dat doen ze middels het gourmetritueel”. Vervolgens moeten de vluchtelingen verplicht twee dagen gourmetten want tja het is wel belangrijk dat ze onze normen en waarden overnemen. De jumbo heeft zich al gemeld als sponsor.
Het goede nieuws: volgend jaar wordt het nog mooier.De koopkracht trekt aan! Volgens Loesje is Koopkracht: de kracht om te laten liggen wat je niet nodig hebt. Best lastig maar ik zet ‘m op mijn lijstje van goede voornemens!