Minder voor vrouwen

Nog meer voor mannen. Wat? In plaats van een glazen, een plafond du beton?
Nee, een quilty pleasure op maandagavond. Dan absorbeer ik het programma van Maxim Hartman. Een verboden vrucht weliswaar, want ik behoor niet tot de doelgroep, ook al geniet ik wel van de doelgroep. Mannen in hun meest elementaire vorm, die hun oerdriften op diverse manieren uiten en met ons willen delen, zonder overbodig gebruik van woorden. Het testosteron spettert van mijn breedbeeldteevee, mijn oestrogeen reageert gedwee. Mannen met grote, blote, vieze mannenklauwen die koeien insemineren, betonstorters, ijzervlechters, stukadoors en nog meer van dit soort ongecompliceerde mannen zonder gebruiksaanwijzing. What you see is what you get. Mannen die dan wel weer af en toe het schaamrood op hun kaken krijgen door de onomwonden directe uitspraken van Maxim, die rap van de tongriem gesneden, als een hyperbolisch bommetje om de man in kwestie heen springt, hem teaset en uitdaagt, net zolang totdat hij zegt wat Maxim wil horen. Apenrotsgedrag pur sang.

Fijn dat Maxim mannen er aan herinnert zoals ze bedoeld zijn. Want een handige man die een schutting kan zetten of met een boormachine kan omgaan, is geen vanzelfsprekendheid meer.

Maxim is misschien nog op tijd, want wij vrouwen, die wezens die zo neuzelen en tutten, een soort noodzakelijk kwaad waar je wel af en toe lekker je lul in kan steken, kampen steeds meer met mannen die hun vrouwelijke kant willen ontdekken en ontwikkelen.

Bij kookclubjes bijvoorbeeld, zijn ze vaak in de meerderheid, waar ze hun tapashapjes leuk gedecoreerd op een etagère presenteren. Ook een doorn in het vrouwenoog, de sieradenmanie van mannen, niet één maar zes armbandjes op een rij om die dunne , onbehaarde polsjes. Laat ze alsjeblieft stenen gaan sjouwen, de tuin omspitten of een muur slopen.

De ondoordringbare mannenhuid is onderhand zachter dan die van ons. Een hotstone massage, manicure, zelfs de brazilian wax is niet meer alleen aan vrouwen voorbehouden. We willen stoere mannen met grote, eeltige, geblutste mannenhanden, niet van die hyperverzorgde gladde mannen met borstjes vanwege teveel hormoonvleesconsumptie. En sixpacks graag alleen nuttigen als je er zelf ook één hebt.

Mannen, hou op met dat halfslachtige gedoe, ga hout kloven, verbouw je eigen groenten, draag je vriendin af en toe over een drempel, maar wees vooral geen mislukte vrouw!