Marktwerking werkt gewoon niet!

erik46 7 dec 2015

Marktwerking werkt gewoon niet!

PvdA, VVD, CDA, D66 willen allemaal marktwerking hebben is ons land. Ze hebben ook heel ver doorgevoerd, alleen blijkt nu dat het gewoon niet werkt. We hebben het gezien bij de Abn amro en SNS bank, deze stonden op het punt om te vallen en wat doet ons kabinet, juist ja, ze gaan ze redden met miljarden van belastingbetalers.
Dit is natuurlijk geen marktwerking, want bij marktwerking hadden deze banken gewoon moeten omvallen.

Op dit moment staat een van de grootste thuiszorgorganisaties op punt om te vallen. Nu ben ik wel benieuwd wat ons kabinet gaat doen. Laten ze die gewoon omvallen met als gevolg 12.000 mensen zonder werk en 40.000 cliënten zonder hulp of gaan ze nu ook helpen omdat bedrijf te redden?
Daarnaast is TSN natuurlijk niet de enige thuiszorgorganisatie die het moeilijk heeft, medewerkers van Verian vechten al een jaar voor hun normale salaris, de eerste rechtszaak hebben ze gewonnen en het hoger beroep loop nu nog.

Het kabinet heeft 30% bezuinigd op de thuiszorg en daarnaast is de verantwoordelijkheid bij de gemeente gelegd. Er zijn gemeentes die met geld voor de thuiszorg “lantarenpalen “kopen en er zijn gemeentes die zelf het gat van 30% aanvullen om de thuiszorg in hun stad op peil te houden, dit gebeurt bijvoorbeeld in de gemeente Nijmegen.
Thuiszorgorganisaties hebben maar wat gedaan tijdens de aanbestedingen, hebben prijzen geaccepteerd die te laag zijn en hadden zoiets van “dat komt wel goed, gemeente of kabinet springen wel in”. Daarnaast zijn de meeste organisaties gewoon niet meegegaan met de tijd waarin we leven, directeuren die gewoon een salaris van 200.000 euro krijgen, te veel managers in hun organisatie, vaak hele duren panden, dure leasecontracten, enz….

Wie is nu de dupe van dit alles, juist ja, de thuiszorgmedewerkers en de cliënten.
We willen dat mensen langer thuis wonen, maar dat kunnen we alleen bereiken als daar goede zorg omheen gebouwd is, als (oudere) mensen die zorg niet krijgen gaat echt fout. Daarnaast in de zorg zijn al meer dan 60.000 banen verdwenen en komen nu misschien nog 12.000 bij, maar dit kan niet zo door blijven gaan .

FNV zorg wordt het niet eens tijd voor harde, hele harde maatregelen, ga maar eens echt staken! Laat een geluid horen dat zo als nu gaat niet langer kan en dat ons land door de marktwerking gewoon naar de klote gaat. Ik zou zeggen Actie , Actie en nog eens Acties

En mensen teken de petitie #reddezorg van de FNV zorg.