Gemist..

Sanne Schrijft 2 dec 2015

Ik loop over straat met mijn hoofd naar beneden en de telefoon in mijn hand. Ik lees dat Ronald tampons uitdeelt zonder gêne. Ik mis de herftshow van vallende bladeren die zo mooi gekleurd zijn dat het pijn had kunnen doen aan mijn ogen. Dat deed het niet.

Ik zag ook de bejaarde vrouw niet die haar boodschappentas liet vallen.
De sinaasappels rolden over straat en hulpeloos keek ze om zich heen. Ik las dat Karlijn haar keukenkastjes schoon had gemaakt.
Toen ik op het station arriveerde moest ik wachten op de trein.
Snel ging ik zitten op een bankje en voelde de frisse bries in mijn gezicht van de winter op komst niet. Ik had mijn hoofd naar beneden en las op mijn telefoon dat Rutte zich druk maakt over het verdwijnen van Sesamstraat.

Mijn aandacht ging verder naar Joost die 10 kilometer had hardgelopen en ik miste de avondzon die zachtjes roodgloeiend als een kokende toverbal onderging.
Toen ik de trein voor me zag verschijnen schrok ik op, ik had hem niet gehoord.
Ik las dat Jose ging sporten vanavond en er een echtpaar is overleden tijdens sex in een bubbelbad.
Ik stapte in de trein en struikelde bijna over het trappetje terwijl ik tegen iemand op botste. Beide zagen we elkaar niet want we lazen dat Hanneke Groenteman XTC heeft gebruikt.
Niet zo vaak hoor, alleen een kruimeltje met kerst.

Ik loop verder en ga zitten op de eerste de beste plek waarna ik Tinder open en kijk naar de verschillende gezichten die zichzelf zo voordelig en geil mogelijk presenteren. Tegenover mij zit de liefde van mijn leven, maar die mis ik.

Toen ik thuis kwam vroeg mijn huisgenoot “Leuke dag gehad?”
“Nee”, antwoordde ik, “niets bijzonders.”
Ik vertelde niet over de prachtige bladeren, de spelende katjes, de vrouw die ik had geholpen, de magische zonsondergang en de aantrekkelijke man die ik tegen was gekomen in de trein en waar ik een date mee had gemaakt voor de volgende dag. Lusteloos kroop ik mijn bed in, trok de deken ver over me heen en keek op mijn telefoon om te zien of ik nog iets gemist had vandaag.